Ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu, fără mască pe holurile Parlamentului. Ce a spus, după ce a fost surprins în această ipostază

Iancu Andreea, Badea Violeta 29.03.2021, 14:50
Ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu, fără mască pe holurile Parlamentului. Ce a spus, după ce a fost surprins în această ipostază

Ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu, a fost surprins astăzi fără mască, pe holurile Parlamentului. Oficialul român, care se presupune că trebuie să fie un exemplu pentru întreaga populație, în lupta contra SARS-CoV-2, a renunțat la una dintre măsurile pe care le promovează pe timpul pandemiei.

Vlad Voiculescu, surprins fără mască pe holurile din Parlament

Oficialul român, aflat în fruntea Ministerului Sănătății, a fost prins pe picior greșit în timpul activității sale din Parlament. Vlad Voiculescu a fost surprins de către o echipă a Știrilor Pro TV, fără mască, la interior. Ministrul a fost fotografiat pe holurile Parlamentului, unde a ales să nu poarte masca de protecție timp de câteva zeci de minute. Politicianul a vorbit la telefon și chiar s-a salutat cu doi colegi pe tot parcursul timpului în care nu a purtat masca.

Invitat ulterior în unul dintre birourile parlamentare ale unui coleg de la USR-PLUS, Vlad Voiculescu a părăsit locul de pe holul Parlamentului și s-a îndreptat către birou, punându-și totuși masca de protecție între timp. Pentru că și-au dorit să obțină o părere din partea ministrului, membrii echipei Pro TV au încercat să afle punctul său de vedere cu privire la gestul său, însă Vlad Voiculescu a refuzat să poarte o discuție cu aceștia.

Ministrul Vlad Voiculescu, surprins fără mască, în Parlament foto - stirileprotv.ro
Ministrul Vlad Voiculescu, surprins fără mască, în Parlament
foto – stirileprotv.ro

Masca de protecție, obligatorie atât la interior cât și la exterior

Din păcate, gestul făcut de către Vlad Voiculescu este în totală contradicție cu recomandările pe care chiar instituția pe care o conduce le face în contextul pandemiei. Ministerul Sănătății avertiza populația cu privire la conduita pe care trebuie să o urmeze astfel încât să se limiteze răspândirea virusului pandemic. Astfel, purtarea măștii de protecție a devenit de luni bune o obligativitate, atât la interior, cât și la exterior. De asemenea, un ordin comun al Ministerului Sănătății și al Ministerului Afacerilor Interne stabilește că această măsură trebuie îndeplinită pe întreaga perioadă a stării de alertă, din care, deocamdată, România nu a ieșit.

Pe perioada stării de alertă, masca de protecție trebuie purtată în orice spațiu public închis, spații comerciale, mijloace de transport în comun și la locul de muncă, pe toată durata prezenței în oricare din spațiile închise ale incintei, în conformitate cu condițiile impuse de Ordinul Comun MS-MAI nr. 874/81/2020 privind instituirea obligativității purtării măștii de protecție, a triajului epidemiologic și dezinfectarea obligatorie a mâinilor pentru prevenirea contaminării cu virusul SARS-CoV-2 pe durata stării de alertă.

Urmăriți Impact.ro și pe
Iancu Andreea
Redactor online din 2013 și absolventă a UNIBUC, Facultatea de Litere, Specializarea Studii Europene. De asemenea, absolventă a cursurilor de Master din cadrul SNSPA, Facultatea de Comunicare și...