CTP, reacție total neașteptată despre mesajul transmis de președinte. Detaliul inedit pe care jurnalistul l-a observat la Iohannis

Redacția IMPACT / 23.03.2020, 15:48
CTP, reacție total neașteptată despre mesajul transmis de președinte. Detaliul inedit pe care jurnalistul l-a observat la Iohannis

Klaus Iohannis a susținut luni o declarație de presă, în contextul anunțării unor noi măsuri printr-o Ordonanță Militară. Jurnalistul Cristian Tudor Popescu a comentat discursul președintelui României.

Ce spune Cristian Tudor Popescu despre declarațiile de presă ale Președintelui

Cristian Tudor Popescu se poziționează drept un critic al multor discursuri venite din partea politicienilor din România, inclusiv a celor transmise de Președintele Klaus Iohannis. De această dată, jurnalistul a spus că declarațiile de presă susținute luni de Klaus Iohannis au fost potrivite și în ton cu evenimente.

„Președintele Iohannis chiar a vorbit cu toți românii. Mesajul președintelui României, Klaus Iohannis, bun și potrivit ca ton, conținut, comunicare umană. Cel mai bun de când îl știu pe Klaus Iohannis ca politician.
A nu-l lua în seamă presupune a fi cu totul nesimțit sau tâmpit”, a scris Cristian Tudor Popescu pe pagina sa de Facebook.

Mesajul Președintelui Klaus Iohannis

„Limitați orice deplasare în afara domiciliului, cu excepția celor de strictă necesitate! Este singura cale prin care puteți să vă protejați și să îi protejați și pe ceilalți de boala și suferința pe care le provoacă acest virus.

Dragi români, într-o cumplită ironie a sorții, a-i ajuta pe ceilalți înseamnă astăzi și în săptămânile care vor veni a sta departe de ei. Oricât de crud și paradoxal ar suna acest lucru, este adevărat. Menținerea distanțării sociale este calea care ne va scoate la lumină după această incredibil de dificilă perioadă. Să avem, așadar, în aceste zile mare grijă de părinții și bunicii noștri, dar de la distanță.

Trăim momente de cumpănă pentru întreaga omenire, pe care niciunul dintre noi nu le-ar fi crezut posibile.

Urmează săptămâni critice, care vor pune la grea încercare toate capacitățile statului, dar și rezistența noastră morală și emoțională”, a declarat Președintele Klaus Iohannis.

Coronavirus în cifre

Potrivit celor mai recente informări venite de la Grupul de Comunicare Strategică, au fost înregistrate alte 143 de noi cazuri de îmbolnăvire, ceea ce ridică numărul total al îmbolnăvirilor la 576, în România. Dintre aceștia, 73 sunt cazuri ale pacienților care s-au vindecat.
Pe teritoriul României, în carantină instituționalizată sunt 5.066 de persoane pentru care se efectuează verificări pentru a depista dacă au contactat virusul COVID – 19 (coronavirus). Alte 72.247 de persoane sunt în izolare la domiciliu și se află sub monitorizare medicală.

Până la această dată, la nivel național, au fost prelucrate 11.223 de teste, din care 277 în unități medicale private, arată datele furnizate de platforma oficială a autorităților, stirioficiale.ro.

România devine oficial „țară galbenă”, de risc, întrucât s-au depășit 500 de cazuri de infecții cu COVID-19.

Harta globală a îmbolnăvirilor în timp real poate fi consultată aici.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI