CTP, reacție tranșantă după ce Guvernul a anunțat înăsprirea pedepselor. Detaliul pe care l-a observat jurnalistul

Redacția IMPACT 19.03.2020, 14:05
CTP, reacție tranșantă după ce Guvernul a anunțat înăsprirea pedepselor. Detaliul pe care l-a observat jurnalistul

Cea mai nouă decizie de înăsprire a pedepselor pentru cei care nu își respectă perioada de carantină l-a făcut pe gazetarul CTP să izbucnească. Jurnalistul a avut o intervenție televizată prin care și-a spus părerea sinceră, legată de epidemia ce afectează și țara noastră, cu tot mai multe cazuri confirmate.

CTP, reacție tranșantă după ce Guvernul a anunțat înăsprirea pedepselor

În această joi, existau aproape 280 de cazuri confirmate, la nivelul țării. Mărirea pedepsei pentru cei care nu își respectă carantina, sau îi expun și pe alții la îmbolnăvire, a fost anunțată de către Guvern, ca o măsură suplimentară. Totuși, decizia de acest tip nu pare să îi sperie prea tare pe românii trimiși în izolare, spre binele lor și al altora. A fost un detaliu observat și de jurnalistul CTP, printr-o intervenție telefonică la Digi24.

CTP, reacție tranșantă după ce Guvernul a anunțat înăsprirea pedepselor. Detaliul pe care l-a observat jurnalistul
CTP a avut o reacție tranșantă față de cei care nu respectă carantina, în plină pandemie mondială

Ce a observat jurnalistul

„Este substanțială (n.r.: mărirea pedepselor pentru nerespectarea carantinei), dar trebuie să fie și eficientă, degeaba se rostesc aceste cuvinte, ele vor fi și scrise – 15 ani, 10 ani de pușcărie – dacă respectivul nu ajunge într-un timp record în spatele gratiilor. Pentru că dacă va putea, cu niște avocați, să tergiverseze, să pretindă, de pildă, că este bolnav. De ce este bolnav? Chiar de covid-19! Și atunci nu poate, avem exemple recente, nu poate să suporte regimul penitenciar și cere arest la domiciliu. Adică acolo de unde a fugit, deci se pot întâmpla multe astfel de lucruri.”, a punctat gazetarul.

Cristian Tudor Popescu a mai punctat și faptul că astfel de persoane care nu respectă regulile impuse, mai ales în această perioadă dificilă, sunt cei pe care „nu îi interesează soarta celorlalți”. Până în momentul de față, în România, au fost confirmate 277 de îmbolnăviri, pe 19 martie.

„(…) Dosarul judecat rapid și sentința imediată nu există în momentul de față, nu au fost prevăzute astfel de anexe ale legii care să stabilească și urgența în materie de judecată, iar insul care nu se sperie de 2 ani de pușcărie, nu se sperie nici de 10. Nu îi interesează soarta celorlalți pe acești oameni. Nu le pasă. «Ce treabă am eu că se îmbolnăvesc alții. Eu vreau să mă duc să îmi cumpăr nu știu ce, vreau să mă duc să îmi rezolv problema cutare, nu mă interesează de ceilalți dom’le». Asta este atitudinea”, a mai transmis CTP.

Urmăriți Impact.ro și pe
Tags: