CTP, reacţie dură după anunțul demisiei miniștrilor USR PLUS. „Un gest de pe vremea lui Ceaușescu”

Ioana Bucur 06.09.2021, 22:16
CTP, reacţie dură după anunțul demisiei miniștrilor USR PLUS. „Un gest de pe vremea lui Ceaușescu”

Înconjurat de colegii săi din Guvernul condus de Florin Cîțu, Dan Barna a făcut, luni seară, anunțul demisiei miniștrilor USR PLUS. Conferința de presă a fost analizată de Cristian Tudor Popescu, care s-a declarat „înfiorat” de comportamentul acestora. CTP a comparat momentul cu cele cu care se obișnuiseră românii în anii comunismului.

CTP, „înfiorat” de gestul miniștrilor USR PLUS

Ideea eșecului moțiunii de cenzură i-a îndemnat pe partenerii de guvernare ai PNL și UDMR să apeleze la „planul B”. Luni seară, Dan Barna ieșea în fața presei, flancat de colegii săi de partid, și anunța demisia tuturor miniștrilor USR PLUS din Guvernul Cîțu.

Întregul discurs al liderului USR a fost „întrerupt”, în mai multe rânduri, de aplauzele USR-iștilor. Un gest greu de înțeles, mai ales în contextul crizei politice uriașe în care a intrat țara, după retragere lor din funcții, lăsând câteva dintre cele mai importante ministere fără conducere.

Momentul a fost analizat și comentat și de Cristian Tudor Popescu.

„Ați spus că o să comentez la cald. Nu știu ce este cald în tot cea am văzut, cu excepția, poate, a aplauzelor. Aplauzele care ridică temperatura aerului. M-au înfiorat aceste aplauze! Înainte ca vorbitorul Barna să deschidă gura, toată lumea prezentă acolo, parlamentarii USR PLUS au aplaudat. Înainte să spună o singură vorbă domnul Barna. Ce aplaudau?

Vasăzică, acum acești miniștri ai USR PLUS părăsesc guvernul și declanșează în mod oficial, să spunem, din acest moment, criza politică.

Prin schimbarea configurației politice a guvernului, trebuie să treacă prin Parlament noul guvern, ceea ce echivalează cu o moțiune de cenzură. Guvernul trebuie să fie votat în Parlament”, a spus CTP, la Digi 24.

CTP, reacţie dură după anunțul demisiei miniștrilor USR PLUS
Miniștrii USR PLUS au anunțat că vor demisiona

„Ce aplaudați, măi, oamenilor, măi? Ce aplaudați?”

Punctând că protagoniștii scenelor desprinse parcă din era pre-1989 sunt cei care au venit în fața românilor susținând că sunt „oamenii noi ai politicii”, CTP a făcut o radiografie scurtă a realității de la noi din țară, realitate pe care miniștrii USR PLUS o aplaudă:

„Încă o dată. Acești oameni, oamenii noi ai politicii românești, cum s-au prezentat și cum au fost votați, acești oameni, uitați-vă la ei cum aplaudă. Ce aplaudați, măi, oamenilor, măi? Ce aplaudați?

Ăsta este un gest de pe vremea lui Ceaușescu. Aplaudați faptul sumbru, trist ce s-a întâmplat acum, ieșiți din guvern, urmează o perioadă de instabilitate politică atunci când numărul celor internați la ATI crește de la o oră la alta, când facturile la energie cresc în același ritm, când toate prețurile cresc? Oamenii ăștia aplaudă.

Au fost prezentate „realizărili” miniștrilor USR PLUS. Ar mai trebui adăugată o realizare, nu știu de ce a lăsat-o deoparte domnul Barna, două, de fapt”, a adăugat jurnalistul, pentru aceeași sursă.

Urmăriți Impact.ro și pe
Ioana Bucur
Fac parte din grupul curajoșilor care au decis să rămână în România și sunt dovada vie a faptului că destinul găsește mereu o cale de a ne  aduce pe drumul ce ne-a fost ales. Mă...