Consilierul lui Florin Cîțu a informat nu doar SUA și UE, ci și Germania și Israelul despre pactul făcut de USR-PLUS cu ”un partid extremist”. Le cere să împiedice asocierea

Cristian Cojocaru 05.09.2021, 13:50
Consilierul lui Florin Cîțu a informat nu doar SUA și UE, ci și Germania și Israelul despre pactul făcut de USR-PLUS cu ”un partid extremist”. Le cere să împiedice asocierea

Oficialii mai multor state europene dar și a Statelor Unite au primit vestea după ce, consilierul lui Florin Cîțu i-a informat despre actuala situație politică din România. Potrivit acestuia, noul plan ar partenerilor de guvernare este echivalentul unui ”partid extremist”.

Consilierul lui Florin Cîțu a informat oficialii mai multor state despre situația politică din România

Consilierul premierului, Alexandru Muraru a anunțat duminică în cadrul unui comunica că oficial a informat Comisia Europeană dar și guvernele din SUA, Israel și Germania despre planul celor de la USR PLUS de a crea o alianță cu AUR în scopul de a crea un ”partid extremist, antisemit”.

“Am informat oficial, astăzi, omologii mei, reprezentanții speciali ai Comisiei Europene, guvernelor SUA, Israel, Germania și ai altor State Membre UE, despre noul plan al partenerilor de guvernare de la București – USR-PLUS, în a crea o nouă majoritate parlamentară cu un partid extremist, antisemit prin care să răstoarne executivul pro-european Noua alianță conjuncturală creează premisele aducerii la putere a unui partid neofascist, xenofob, antisemit, care a ultragiat în permanență memoria victimelor Holocaustului, a încercat reabilitarea criminalilor de război și a promovat ura împotriva minorităților etnice și sexuale” se arată în comunicatul transmis de Alexandru Muraru.

Această informație a fost transmisă tuturor celor 108 deputați ai Parlamentului European, fiind reprezentanții a 22 de State Membre ale blocului comunitar.

”În același timp, am adus la cunoștința celor 108 deputați din Parlamentul European, care provin din 22 de State Membre ale UE, membri ai grupului politic Renew Europe, planul care se pregătește în aceste zile la București, unde, colegii lor din alianța USR-PLUS, partide afiliate Renew Europe, s-au aliat printr-un demers oficial cu o formațiune politică ce a hărțuit în permanență minoritățile etnice și sexuale”, se mai arată în document.

florin cîțu informat
Alexandru Muraru, consilierul premierului pentru combaterea antisemitismului si xenofobiei a informat mai multi oficiali despre actuala situatie politica din Romania

”Reîntoarce România în urmă cu 30 de ani”

Potrivit consilierului, această nouă alianță facilitarea aducerii la putere a ”unui partid neofascist, xenofob, antisemit”, astfel că o un asemenea partid ar ”reîntoarce România în urmă cu 30 de ani”.

”În documentul oficial, am subliniat faptul că noua alianță conjuncturală creează premisele aducerii la putere a unui partid neofascist, xenofob, antisemit, care a ultragiat în permanență memoria victimelor Holocaustului, a încercat reabilitarea criminalilor de război și a promovat ura împotriva minorităților etnice și sexuale.

Am atras atenția, în documentul transmis, că este pentru prima dată, de la aderarea României la Uniunea Europeană, când un partid extremist de factură neo-fascistă, xenofob, antisemit, este cooptat de o forță politică pro-europeană aflată la guvernare pentru a vota o moțiune de cenzură împotriva propriului cabinet.

Practic, prin această acțiune politică, alianța USR-PLUS ia locul PSD și reîntoarce România în urmă cu 30 de ani, când, pe atunci, socialiștii români guvernau deschis cu partide extremiste, neo-fasciste, ultranaționaliste și antisemite. În documentul oficial am explicat că Alianța pentru Unirea Românilor este un partid politic profund naționalist, anti-european, înclinând spre extrema dreaptă a spectrului politic”, a mai adăugat acesta în mesajul transmis oficialilor.

Urmăriți Impact.ro și pe