CTP, reacție acidă despre Guvernul Orban. Detaliul pe care l-a făcut public despre noul premier

Raluca Juncu 04.11.2019, 18:27
CTP, reacție acidă despre Guvernul Orban. Detaliul pe care l-a făcut public despre noul premier

Cristian Tudor Popescu a lansat primele declarații cu privire învestirea proaspăturlui Guvern al lui Ludovic Orban, care a obținut majoritatea în Parlament. Cabinetul Orban a primit 240 de voturi în Parlament, cu șapte peste numărul necesar pentru învestire. Miniștrii Cabinetului Orban vor depune jurământul în această seară, la Palatul Cotroceni. Ce spune reputatul jurnalist despre Noul Executiv?

 

Cristian Tudor Popescu: „Parlamentul a votat, acum e rândul nostru!”

Astăzi a fost o zi decisivă pentru Ludovic Orban, personajul cheie al momentului, al cărui Cabinet propus a trecut de votul de învestitură în ședința din plenul reunit al Parlamentului. În acest context, gazetarul Cristian Tudor Popescu a transmis pe pagina sa personală de Facebook:

„Guvernul Orban, proaspăt învestit, e departe de a fi un guvern miracol. Dar faptul fundamental petrecut astăzi este descarcerarea lui W Dăncilă din Palatul Victoria.
Cu această ocazie, le comunic celor care sperau în pomenile promise cu toptanul de frumoasa fără gât că DĂNCILĂ NU MAI ESTE PRIM-MINISTRU, prin urmare, le mai poate da exact NIMIC! Nada. Nothing. Nix. Rien de rien, zic, ca un trădător de țară ce sunt”.

În măsura în care astăzi a fost votat Guvernul României, Cristian Tudor Popescu face în același timp și un apel către oameni pentru a merge la vot și pentru a-și alege viitorul președinte.

„Parlamentul a votat, acum e rândul nostru! În ce mă privește, nu spun pe cine voi vota, v-am spus pe cine nu voi vota. Și voi disprețui fără rezerve pe oricine o votează pe samuraica Dăncilă, cu sabia ei cu tot!”, a mai spus Cristian Tudor Popescu în postarea de pe pagina sa personală.

Guvernul Ludovic Orban a primit astăzi votul de învestitură în Parlament. 240 de parlamentari au votat pentru formarea Noului cabinet al lui Ludovic Orban care devine oficial primul ministru al României.

Ludovic Orban în ședinta comună a Camerei Deputaților și a Senatului pentru votul de învestire a guvernului său. Foto: Inquam Photo/Octav Ganea
Ludovic Orban în ședinta comună a Camerei Deputaților și a Senatului pentru votul de învestire a guvernului său. Foto: Inquam Photo/Octav Ganea

„România are un guvern legitim care a obținut votul de încredere. În ciuda unui boicot penibil și rușinos (…) s-a întrunit o majoroitate parlamentară care a acordat votul democartic pentru guvernul meu. Le mulțumesc partenerilor noștri, formațiunilor politice care au ajutat la inițierea procesului, dar și celor care au contribuit la căderea Guvernului Dăncilă. După cum ați văzut, celelalte formațiuni politice au fost alături de noi, ne-au acordat încrederea și ne bazăm pe ei în dezbaterea parlamentară alături de ei. Suntem păregătiți să începem în formă activitatea imediat după depunerea jurământului. Vom stabili toate acțiunile ulterior, vom stabili toate deciziile importante care trebuiesc luate și pregatite pentru ședința de guvern”, au fost primele declarații ale lui Ludovic Orban în calitate de premier al României.

Urmăriți Impact.ro și pe