Prima reacție a lui Ludovic Orban, după învestirea noului Executiv. Este oficial

Raluca Juncu 04.11.2019, 17:07
Prima reacție a lui Ludovic Orban, după învestirea noului Executiv. Este oficial

Este oficial. Parlamentul acordă votul favorabil pentru Guvernul lui Ludovic Orban. A fost întrunită majoritatea de voturi, din cei 240 de parlamentari prezenți, 240 au votat pentru învestirea Guvernului. Guvernul Orban a primit cu șapte voturi peste numărul necesar pentru învestire. Miniștrii Cabinetului Orban vor depune jurământul în această seară, la Palatul Cotroceni.

Guvernul Orban a fost votat de Parlament

Parlamentul României a votat învestirea Guvernului Orban, în ședința comună a Camerei Deputaților și Senatului din 4 noiembrie. 240 de parlamentari au votat pentru, cu 7 peste numărul minim necesar de 233.

Ludovic Orban, la scurt timp după numărarea voturilor finale

 

Primele declarații ale lui Ludovic Orban în calitate de prim-ministru al României

„România are un guvern legitim care a obținut votul de încredere. În ciuda unui boicot penibil și rușinos (…) s-a întrunit o majoroitate parlamentară care a acordat votul democartic pentru guvernul meu. Le mulțumesc partenerilor noștri, formațiunilor politice care au ajutat la inițierea procesului, dar și celor care au contribuit la căderea Guvernului Dăncilă. După cum ați văzut, celelalte formațiuni politice au fost alături de noi, ne-au acordat încrederea și ne bazăm pe ei în dezbaterea parlamentară alături de ei. Suntem păregătiți să începem în formă activitatea imediat după depunerea jurământului. Vom stabili toate acțiunile ulterior, vom stabili toate deciziile importante care trebuiesc luate și pregatite pentru ședința de guvern”, au fost primele declarații ale lui Ludovic Orban în calitate de premier al României.
„Nu ma primește Viorica Dăncilă la Palatul Victoria, am fost învestit de Parlament, nu de Viorica Dăncilă”, a transmis Orban la finalul declarațiilor de presă.

Deputaţii şi senatorii au votat pentru validarea listei celor 16 miniştri, precum şi programul de guvernare al PNL. Redăm mai jos lista oficială a celor 16 ministri ai Noului Executiv:

 

Premier – Ludovic Orban

Vicepremier – Raluca Turcan

Ministerul Afacerilor Externe – Bogdan AurescuMinisterul Afacerilor Interne – Marcel Vela
Ministerul Apărării Naționale – Nicolae Ciucă
Ministerul Finanțelor – Florin Cîțu
Ministerul Economiei – Virgil Popescu
Ministerul Dezvoltării – Ion Ștefan
Ministerul Justiției – Cătălin Predoiu
Ministerul Agriculturii – Adrian Oros
Ministerul Muncii – Violeta Alexandru
Ministerul Mediului – Costel Alexe
Ministerul Educației – Monica Anisie
Ministerul Tineretului și Sportului – Ionuț Stroe
Ministerul Transporturilor – Lucian Bode
Ministerul Culturii – Bogdan Gheorghiu
Ministerul Sănătății – Victor Costache
Ministerul Fondurilor Europene – Ioan Marcel Boloș

 

Viorica Dăncilă, premierul demis anterior prin moțiune de cenzură, va susține în această seară o conferință de presă, cu ocazia părăsirii funcției de premier al României.

Urmăriți Impact.ro și pe