CTP îi cere Patriarhului Daniel să se implice în campania de vaccinare. ”Printre anti-vacciniști sunt mulți religioși practicanți”

Ioana Bucur, Gabriel Peneș 28.04.2021, 08:46
CTP îi cere Patriarhului Daniel să se implice în campania de vaccinare. ”Printre anti-vacciniști sunt mulți religioși practicanți”

CTP îi cere Patriarhului Daniel să se implice în campania de vaccinare. Gazetarul a explicat ce ar trebui să facă liderul Bisericii Ortodoxe Române pentru a-i convinge pe sceptici să se imunizeze, motivând că printre aceștia sunt mulți „religioși practicanți”.

CTP îi cere Patriarhului Daniel să se implice în campania de vaccinare

Cu toate că începutul programului de imunizare a fost promițător, tot mai puțini români se programează pentru a primi prima doză, în ciuda faptului că autoritățile, de la președinte la premier, au declarat de nenumărate ori că „marea relaxare” și revenirea la normalitatea pre-pandemie vor fi discutate abia după ce atingem pragul de 10 milioane de cetățeni vaccinați. În acest context, Biserica ar putea juca un rol important. Cel puțin, asta crede Cristian Tudor Popescu, care a și venit cu o propunere. CTP îi cere Patriarhului Daniel să se implice în campania de vaccinare, explicând că printre anti-vacciniști sunt mulți religioși practicanți. Gazetarul a spus că ar fi suficient ca liderul BOR să se vaccineze, iar Patriarhia să facă anunțul.

„Asta e Săptămâna Patimilor, da? În Săptămâna Patimilor, dacă ar ieși Patriarhul Daniel acum și nu trebuie să-și suflece hainele preoțești ca să se vaccineze, este suficient să anunțe Patriarhul că s-a vaccinat, atât”, a spus Cristian Tudor Popescu.

Jurnalistul a punctat că toate eforturile preoților care s-au implicat până acum în campanie nu se compară cu exemplul pe care l-ar da Patriarhul, dacă s-ar vaccina.

„Printre cei care sunt anti-vaccin, foarte mulți sunt religioși practicanți. Deci, dacă ar da un astfel de semnal, am văzut că Biserica Ortodoxă a dat semnale în sensul susținerii campaniei de vaccinare, purtătorul de cuvânt al Patriarhiei s-a vaccinat, iar preoții au discutat cu Guvernul să contribuie la îndemnarea cetățenilor pentru a se vaccina, dar dacă ar face-o Patriarhul ar fi, după părerea mea, un efect foarte puternic asupra celor care sunt reticenți la vaccinare”, a declarat Cristian Tudor Popescu pentru Europa FM.

Cristian Tudor Popescu ii ataca pe cei care nu vor sa se vaccineze
Cristian Tudor Popescu

Dacă se păstrează ritmul actual de vaccinare, Bucureștiul nu va atinge obiectul în toamnă

Prefectul Capitalei a anunțat că, dacă ritmul actual de vaccinare, în București, se va menține, nu se va putea atinge obiectivul până la finalul lunii august. Alin Stoica a adăugat că, dacă la nivel național, ținta este de 10 milioane de persoane, în București aceasta este de 1,2 – 1,3 milioane.

„Nu suntem deocamdată acolo unde ar trebui să fim pentru a ajunge la o vaccinare suficient de bună până în toamnă. Dacă se păstrează ritmul actual nu atingem obiectivul”, a spus Alin Stoica, la Digi24.