Restaurantele încă nu se deschid în interior în București. Prefectul a anunțat care e condiția impusă

Ana Anitoiu, Ioana Nechifor 26.04.2021, 21:24
Restaurantele încă nu se deschid în interior în București. Prefectul a anunțat care e condiția impusă

Restaurantele încă nu se deschid în interior în București, deși rata de incidență a cazurilor de coronavirus a scăzut sub 3,5 la mia de locuitori, iar unele restricții se relaxează. Prefectul Capitalei, Alin Stoica, a anunțat ce condiție va trebui să fie îndeplinită pentru redeschidere.

Restaurantele din București încă nu se deschid în interior

O nouă hotărâre a Comitetului Municipal pentru Situaţii de Urgenţă arată că începând de marți, 27 aprilie, se vor relaxa unele dintre restricțiile pe care bucureștenii au fost nevoiți să le respecte în ultima vreme. Programul carantinei de noapte și cel al magazinelor se modifică în București.

Însă, în ciuda acestor relaxări și a faptului că se redeschid sălile de sport sau fitness, rămân închise restaurantele, cafenelele, barurile, cluburile, cinematografele și sălile de spectacole. ”Este interzisă activitatea cu publicul a operatorilor economici licențiați în domeniul jocurilor de noroc, cu excepția desfășurării activității de comercializare a biletelor de tip LOTO, pariuri și loc, cu respectarea măsurilor de protecție sanitară”, mai arată hotărârea.

Restaurantele inca nu se deschid in Bucuresti. Conditia impusa
Restaurant inchis la interior

Prefectul Capitalei, despre condiția necesară pentru redeschiderea restaurantelor din București

Totuși, prefectul Capitalei, Alin Stoica, a dezvăluit ce condiție va trebui să fie respectată pentru ca restaurantele și sălile de spectacole să se redeschidă la interior. Concret, oficialul a anunțat că acestea vor putea funcționa la capacitatea de 30% abia atunci când rata de incidență va coborî sub 3 la mia de locuitori. Vezi AICI cum se modifică restricțiile din București!

”Sălile de spectacole, la fel ca şi restaurantele, vor fi deschise parţial, şi anume cu capacitatea de 30%, abia după ce indicele de infectare va coborî sub 3 la mie (…). Având în vedere trendul descendent, ar putea să se întâmple într-o săptămână”, a spus prefectul Capitalei.

Prefectul Capitalei, despre cum se va desfășura noaptea de Înviere

De asemenea, prefectul Capitalei a declarat că este încrezător în organizarea propusă pentru noaptea de Înviere. Alin Stoica a precizat că li se va permite credincioșilor să intre în biserici, dar în număr limitat, astfel încât să nu se formeze aglomerație.

”Clerul va veni în întâmpinarea credincioşilor şi vor exista în afara bisericii acele standuri, măsuţe, de unde se pot cumpăra obiectele pe care le folosim, pasca, lumânările şi aşa mai departe. Organizarea pe care au propus-o este bună. De asemenea, sunt voluntari din partea bisericii care se vor ocupa de respectarea acestor măsuri (…), se va permite şi pătrunderea în interior a credincioşilor, dar cu respectarea distanţei şi într-un număr limitat, în aşa fel încât să nu se producă aglomerare”, a spus Alin Stoica.

Prefectul Capitalei, mesaj pentru bucureșteni

Alin Stoica a transmis un avertisment pentru bucureșteni, acum că incidența cazurilor de COVID-19 la mia de locuitori a scăzut. Prefectul Capitalei le-a atras atenția că această rată reprezintă un prag critic pentru sistemul de sănătate și că este bine ca toată lumea să fie foarte atentă în această perioadă pentru ca lucrurile să nu se înrăutățească.

”De la 7 la mie suntem la un pic sub 3,5 şi probabil va mai scădea, dar totuşi rata în sine este mare, pentru că ştim foarte bine, de la începutul pandemiei au fost stabilite primele praguri de 1,5 şi 3 la mie, stabilind că 3 la mie înseamnă un prag critic pentru sistemul sanitar. Evident că între timp s-au mai făcut îmbunătăţiri, avem mai multe paturi la ATI, dar totuşi acest prag rămâne unul critic pentru sistemul sanitar şi e bine să fim foarte atenţi în această perioadă să nu inversăm trendul acesta pozitiv”, a adăugat Alin Stoica.