CTP, entuziasmat de o sportivă din România. ”Ca în vremurile bune”. Ce s-a întâmplat în Anglia

Ioana Bucur, George Capoeanu 30.06.2021, 23:49
CTP, entuziasmat de o sportivă din România. ”Ca în vremurile bune”. Ce s-a întâmplat în Anglia

CTP, entuziasmat de o sportivă din România. Celebrul jurnalist a lăudat perfomanța de necrezut reușită de tânără. Ce s-a întâmplat în Anglia.

CTP, entuziasmat de o sportivă din România

Irina Begu s-a calificat, miercuri, în turul al treilea de la turneul de grand slam de la Wimbledon, după un meci spectaculos împotriva croatei Petra Martic, numărul 30 WTA şi cap de serie 26. Românca s-a impus cu scorul de 7-5, 6-7 (7), 6-3, în două ore şi 33 de minute. În runda următoare, Begu se va întâlni pe teren cu reprezentanta Poloniei, Iga Swiatek, numărul 9 mondial şi favorită 7.

Ajungând în turul trei, sportiva româncă și-a asigurat un premiu în valoare de 115.000 de lire sterline şi 130 de puncte.

Performanța româncei nu a rămas neobservată, fiind lăudată de Cristian Tudor Popescu. Într-o postare pe pagina sa de Facebook, jurnalistul a lăudat tăria psihică a sportivei:

„Irina, pe iarbă ca pe zgură în vremurile bune! Să ai set și 2 mingi de meci în tie-break-ul setului 2, și adversara să ți le respingă cu execuții excepționale, e o groapă psihică din care îți trebuie tărie multă ca să ieși. Irina Begu a dovedit-o! Cu un joc compact, bazat pe lovituri stânga-dreapta adânci și aspre, arătând o rezistență în raliuri pe care nu i-am mai văzut-o de mult, venind la fileu pe mingi construite cu inteligență și răbdare, Irina Begu, antrenată de Victor Crivoi, o învinge 3 seturi de luptă dură pe capul de serie nr. 26, croata Petra Martić, și trece în turul 3 al Wimbledonului!”, a scris Cristian Tudor Popescu, pe Facebook.

CTP, entuziasmat de o sportivă din România
Irina Begu

Simona Halep s-a retras de la Jocurile Olimpice de la Tokyo

Victoria Irinei Begu a venit ca o gură de aer curat, după anunțul devastator despre Simona Halep. Românca a fost nevoită să se retragă de la Jocurile Olimpice de la Tokyo.

„Din păcate, Simona ne-a anunţat că nu va putea participa la Jocurile Olimpice de la Tokyo. Ea a făcut nişte analize amănunţite zilele acestea în urma accidentării (n.r. – la gambă), iar medicii i-au spus că nu va putea juca tenis cel puţin patru săptămâni de acum încolo. Pentru România, Simona reprezintă o mare pierdere înaintea acestor Jocuri.

Suntem foarte triști, știm cât de mult și-a dorit Simona să participe la Jocurile Olimpice. A dat totul la o parte pentru acest obiectiv”, a declarat Mihai Covaliu, la TVR.

Simona Halep a publicat, pe pagina sa de Facebook, prima sa reacție după decizia de a nu participa la Jocurile Olimpice de la Tokyo.

„Nimic nu-mi aduce mai multă mândrie decât să reprezint România, dar, din păcate, recuperarea după accidentarea mea la gambă necesită mai mult timp și am luat decizia de a mă retrage de la Jocurile Olimpice din această vară.

După dezamăgirea produsă de retragerea de la Open-ul francez și de la Wimbledon, lipsa mea de la Jocurile Olimpice este extrem de greu de suportat, dar sunt hotărâtă să revin mai puternică. Voi urmări și voi încuraja sportivii români de acasă”, a scris Simona Halep, pe Facebook.