Program infernal pentru Irina Begu. Ce se întâmplă acum la Praga cu jucătoarea româncă. Peste cine dă în semifinale

Marian Cărăvan 14.08.2020, 15:48
Program infernal pentru Irina Begu. Ce se întâmplă acum la Praga cu jucătoarea româncă. Peste cine dă în semifinale

Dintre reprezentantele României rămase în competiție pe tabloul de simplu al turneului WTA de la Praga, Irina Begu are parte de un program infernal. În urmă cu puțin timp a încheiat victorioasă un meci din optimi întrerupt aseară, și tot vineri va juca în sferturi cu Sara Sorribes Tormo.

Meci solicitant pentru Irina Begu

Irina Begu a avut parte de un meci extrem de solicitant cu o jucătoare de 19 ani, Leonie Kung, întrerupt joi seara, din cauza lipsei unei instalații de nocturnă pe arena 10 a complexului de la Praga unde are loc turneul WTA.  Românca a pierdut primul set, la tiebreak, după o oră și șase minute de joc. Meciul a fost reluat astăzi, când în mod normal au loc sferturile de finală. Învingătoarea s-a decis la tiebreak, în setul 3, și cu 6-7, 7-5, 7-6 (7), Irina Begu s-a calificat în sferturile de finală.

Sportiva româncă a condus chiar și cu 5-2 în decisiv, dar elvețianca a găsit întotdeauna resurse pentru a reveni. Totuși, în tiebreak s-a văzut experiența Irinei Begu, care obține astfel calificarea în sferturi, unde o va întâlni, tot astăzi, pe Sarra Tormo.

Din păcate, prezentă și ea în sferturile turneului de la Praga, Ana Bogdan a fost forțată să abandoneze în primul set al meciului cu Kristyna Pliskova, când conducea 5-2, din cauza unei accidentări.

Posibil duel românesc în semifinale la Praga

Semifinalele turneului WTA de la Praga ar putea aduce un duel românesc pe zgura din capitala Cehiei. Asta dacă Simona Halep ar trece de Magdalena Frech, iar Irina Begu ar ieși învingătoare din meciul cu Sara Tormo. Cele două reprezentante ale României joacă astăzi la Praga. Pentru irina Begu va fi puțin mai complicat, ea având la dispoziție puțin timp de refacere după meciul cu Leonie King. Semifinalele au loc sâmbătă, 14 august, iar finala va fi duminică, 15 august.

Turneul WTA de la Praga este dotat cu premii totale de 202.500 dolari.

Urmăriți Impact.ro și pe