CTP dezvăluie numele omului de lângă Vlad Voiculescu. Acuze pentru ministrul Sănătății: ”Cine te pune să pui acolo pareză?”

Ioana Bucur 06.02.2021, 09:54
CTP dezvăluie numele omului de lângă Vlad Voiculescu. Acuze pentru ministrul Sănătății: ”Cine te pune să pui acolo pareză?”

Gafă uriașă a Ministerului Sănătății, cu efecte adverse grave pentru campania națională de vaccinare. „Lovituri date cu levierul în genunchi”, a spus jurnalistul Cristian Tudor Popescu. Revoltat, CTP dezvăluie numele omului de lângă Vlad Voiculescu. Se aduc acuze grave ministrului.

CTP dezvăluie numele omului de lângă Vlad Voiculescu

O informație aruncată în grabă în spațiul public chiar de Ministerul Sănătății ar putea avea un impact major asupra campaniei naționale de vaccinare. Un comunicat oficial al instituției anunța că o femeie, medic din Vâlcea, a suferit o reacție adversă rară în urma administrării celei de a doua doze de vaccin anti-Covid 19 de la Pfizer: paralizie temporară facială.

„Ministerul Sănătăţii a fost informat de către reprezentanţii Institutului Naţional de Sănătate Publică – Centrul Naţional de Supraveghere şi Control al Bolilor Transmisibile despre înregistrarea unei reacţii adverse rare, paralizie temporară facială, după administrarea celei de a doua doze de vaccin BioNTech Pfizer (Comirnaty)”, a transmis, joi, Ministerul Sănătății.

Doar că investigațiile complexe făcute atât la spitalul din Vâlcea, cât şi la Spitalul Universitar de Urgenţă din Bucureşti au infirmat clar „diagnosticul” dat de reprezentanții Ministerului Sănătății.

„Toate investigaţiile complexe efectuate ulterior debutului clinic atât la Spitalul Judeţean de Urgenţă Vâlcea, cât şi la Spitalul Universitar de Urgenţă din Bucureşti au infirmat diagnosticul de paralizie facială periferică dreaptă”, preciza, 24 de ore de mai târziu, aceeași instituție a statului.

Se redeschid sau nu scolile la 8 februarie Ministrul Sanatatii, declaratie-surpriza cu doar o saptamana inainte
Vlad Voiculescu

Acuze pentru ministrul Sănătății: „E o lovitură de baros mediatic”

Prea puțin, prea târziu. Jurnalistul Cristian Tudor Popescu a răbufnit, la Digi24, acuzându-l pe ministrul Sănătății că a dat apă la moară conspiraționiștilor și a răspândit panică în rândul oamenilor:

„Acum a avut o reacție post-vaccin un pacient, un om care s-a vaccinat. Și această reacție adversă a fost categorisită imediat, într-un comunicat aruncat pe piață cu grăbire de către Ministerul Sănătății, că e vorba despre o pareză facială. Cum sună asta? Imediat o preiau toți antivacciniștii, vaxurile astea, preiau imediat și spun: „vedeți, v-am spus noi cum e cu chestia asta!” Ca acum să se demonstreze – am văzut analizele, medici serioși au analizat cazul – că nu e niciun fel de pareză. Ce-a făcut Ministerul Sănătății? Probabil că acest comunicat, pe care nu trebuia să-l emită, putea să spună: „avem un caz de reacție adversă, este investigat să vedem de ce natură este” – cine te pune să pui acolo pareză?

Cum să fie o greșeală minoră? E majoră, e teribilă, e o lovitură de baros mediatic și ca transmisie a ideilor de încredere în campania de vaccinare. Auzi că gata, îți cade fața, paralizezi. Că pareză nu se știe ce este, e greu. În transmisia în masă acum e: „paralizezi, dom’le, de la vaccinul ăsta”. Nu te mai faci „cipanzeu”, paralizezi acum. Deci iată ce rău a făcut. Lovituri date cu talent cu levierul în genunchi”, a spus Cristian Tudor Popescu, la Digi24.

Revoltat de situația absurdă creată chiar de Ministerul Sănătății, CTP dezvăluie numele omului de lângă Vlad Voiculescu, un personaj cunoscut în spațiul public. Este vorba despre Bogdan Oprea, fostul purtător de cuvânt al lui Traian Băsescu.

„Probabil noul purtător de cuvânt, adică vechiul purtător de cuvânt al lui Traian Băsescu, pe care și l-a luat domnul Vlad Voiculescu. Vă dați seama că și-a luat o persoană a trebuit să spună, mai ales în ultima parte a mandatului domnului Băsescu, acea perioadă glorioasă, în care, în fiecare zi, purtătorul de cuvânt trebuia să spună că porcul e păsărică și că whisky-ul e secărică, sau invers. Cam asta era treaba purtătorului de cuvânt și acum vine la domnul Voiculescu. Și vedem acest comunicat. Pentru asta chiar răspunde domnul Voiculescu!”, a spus Cristian Tudor Popescu.

Urmăriți Impact.ro și pe
Ioana Bucur
Fac parte din grupul curajoșilor care au decis să rămână în România și sunt dovada vie a faptului că destinul găsește mereu o cale de a ne  aduce pe drumul ce ne-a fost ales. Mă...