CTP, declarații tulburătoare despre punctul sensibil al României în fața Rusiei. „Ar provoca răni grave Bucureștiului”

Andrei Simion 02.03.2023, 13:10
CTP, declarații tulburătoare despre punctul sensibil al României în fața Rusiei. „Ar provoca răni grave Bucureștiului”

CTP a făcut declarații tulburătoare despre punctul sensibil al României în fața Rusiei, precizând că acesta depășește ca prioritate probleme ca prețurile la alimente și energie, situația grea a agriculturii, Legile Educației și protestele sindicatelor din învățământ, absorbția fondurilor PNRR sau pensiile speciale.

CTP, despre punctul sensibil al României în fața Rusiei

Cristian Tudor Popescu este de părere că problema numărul unu pe care o are România în prezent nu este legată nici de prima poziție pe care o ocupă în Europa în privința mărimii totale a șpăgilor din spitale sau canalul Bâstroe, ci cu totul alta.

„Oricât de apăsătoare ar fi toate acestea, vulnerabilitatea maximă a României este Republica Moldova. Deși Basarabia și România nu sunt o singură țară, o lovitură aplicată Chișinăului ar provoca răni grave Bucureștiului. Ziua sirenelor de alarmă, care au răsunat ieri în Capitală, nu e doar un exercițiu.

Să ne gândim ce s-ar fi întâmplat dacă planul inițial, de cucerire a Ucrainei în câteva zile, în pas de gâscă, i-ar fi reușit lui Putin. Moldova ar fi fost ocupată apoi de trupele rusești în 24 de ore, pentru protejarea etnicilor ruși, mâncați pe pâine de ferocea Maia Sandu, la comanda NATO”, a scris CTP pe pagina lui de Facebook.

CTP, despre Republica Moldova

De asemenea, Cristian Tudor Popescu a spus că una dintre cele mai absurde afirmații ale propagandei ruse este aceea că nu vor ca Republica Moldova să intre în război. Motivul, conform jurnalistului, este că această țară nu ar putea intra în război, pentru că nu ar avea resursele necesare pentru un conflict armat.

„Pe cine să atace, cu o „armată” de 6.500 de soldați, posedând armament la nivel strămoșesc? Nici măcar cu Transnistria n-ar avea sorți de izbândă Chișinăul – 2 martie este Ziua Memoriei, în care sunt pomeniți românii uciși în războiul de pe Nistru din 1991-1992. Chiar și un nătărău își dă seama că Moldova nu poate intra, nu poate fi decât băgată în război, prin atacarea ei de către Rusia.

Cât privește o intervenție ucraineană în Transnistria, nu s-ar putea produce, potrivit declarației Kievului, fără acordul Chișinăului. Pe care guvernarea Maia Sandu-Dorin Recean n-a înnebunit să și-l dea”, a adăugat jurnalistul.

CTP reacționează în scandalul Bâstroe. De ce trebuie ca românii să susțină Ucraina, chiar dacă „statul vecin e ros de corupție” și are „atitudine naționalist-primitivă” față de minorități
CTP

CTP, despre planurile lui Vladimir Putin în Republica Moldova

Totodată, CTP este de părere că președintele rus Vladimir Putin nu poate ocupa militar Republica Moldova, în contextul în care Ucraina rezistă în continuare, la un an de când liderul de la Kremlin a dat startul invaziei.

Pe de altă parte, CTP se așteaptă ca Vladimir Putin să nu se dea în lături de la nicio formă de agresiune hibridă, de la sabotaj economic, organizare de mișcări violente, asasinate politice și montarea unei lovituri de stat pentru a obține controlul în Republica Moldova, astfel încât să obțină o bază prețioasă de operații la granița NATO și în spatele Ucrainei.

CTP: Rusia poate lansa atacuri hibride asupra României

Cristian Tudor Popescu a adăugat că Rusia poate lansa atacuri hibride asupra României, cum ar fi: pomparea financiară, logistică și propagandistică a partidului AUR și celorlalte formațiuni anti UE și NATO, încurajarea mișcărilor extremiste maghiare din Transilvania și amestecul în alegerile din 2024, cu metode testate în Statele Unite ale Americii.

„Scopul: transformarea României cel puțin într-o Ungarie sau Austrie, săpând astfel un culoar troian rusesc în Europa, de la Marea Neagră, până la granița Germaniei. Capete de pod pentru această operațiune specială există deja: postul tv al interlopului Sebastian Ghiță, fugit în Serbia, i-a oferit o oră de emisie în prime-time,

pentru a trâmbița manipulările Kremlinului, șefei detașamentelor de asalt Șor, Marina Tauber, o altă urmărită penal. Agenții Rusiei, plasați în toate partidele și în presă, sunt gata oricând de acțiune”, a mai spus CTP.

Cristian Tudor Popescu este de părere că Guvernul României trebuie să continue să susțină din răsputeri Republica Moldova, economico-financiar, energetic, cu schimb de informații, în plan internațional, pe calea către UE și NATO.

CTP: Neutralitatea este o amăgire

CTP a precizat că neutralitatea pe care și-ar dori-o 60% dintre cetățenii Republicii Moldova este o amăgire. Jurnalistul a subliniat că Ucraina nu ceruse aderarea la Uniunea Europeană și nu avea nicio perspectivă realistă de intrare în NATO, dar acest lucru nu l-a oprit pe Vladimir Putin de la invazie.

CTP a mai spus că nu este de acord cu argumentul ministrului Apărării Anatolie Nosatîi, conform căruia Republica Moldova nu este pregătită să intre în NATO, pentru că este foarte slabă militar, mică și săracă.

„Nu e un argument: Slovenia, Islanda, Muntenegru, țări cu o populație mult mai mică decât a Moldovei, cu cheltuieli militare din PIB insignifiante, erau pregătite? Și totuși, sunt membri NATO”, a subliniat CTP.

Cristian Tudor Popescu a mai precizat că indiferent de rezultatul războiului din Ucraina, Rusia va rămâne acolo unde este și așa cum este, adică „trufașă, dictatorială, agresivă, un pericol permanent pentru orice democrație”, iar România și Republica Moldova sunt unite de aceeași soartă în fața „Răului”.

Oase refuză în continuare să reia prietenia ruptă cu CRBL
Urmăriți Impact.ro și pe