CTP, momente jenante din cauza fiului său. ”Trei ani de chinuri!”

Stan Filon 14.12.2020, 15:09
CTP, momente jenante din cauza fiului său. ”Trei ani de chinuri!”

CTP, momente jenante din cauza fiului său. Cristian Tudor Popescu a recunoscut că a fost fericit de două ori în viața lui! Celebrul jurnalist și-a deschis sufletul și a vorbit despre viața personală, ceea ce se întâmplă destul de rar. Acesta a povestit două episoade care l-au făcut să se simtă foarte bine. Prima dată a fost când a descoperit o funcție matematică, iar a doua oară când mezinul său a reușit într-un final să ia examenul de Bacalaureat. 

CTP, momente jenante din cauza fiului său mai mic

“Cred ca am fost fericit in ultimul an de facultate, cand am facut lucrarea de licenta la Automatica – Sisteme de reglare adaptiva cu model etalon. Timp de un an si jumatate am cautat o functie, o functie Lyapunov, care se referea la hiperstabilitatea unui sistem. Era ceva infernal. In momentul ala, mai erau vreo trei insi in lume care puteau sa inteleaga ce fac eu acolo, doi americani si un japonez. Atat.

Nu mai stia nimeni in lume chestia aia. Timp de un an si jumatate, si-n culcare, si-n somn, si cand vorbeam cu oamenii, si cand eram cu sotia mea, ca eram casatorit, aveam viermele ala in cap, care continua sa ruleze acolo. Schimbam, schimbam, schimbam ipoteze, in speranta ca voi gasi functia aia.

CTP a trecut prin momente jenante din cauza fiului sau mai mic
CTP a trecut prin momente jenante din cauza fiului sau mai mic

Examenul maturității, foarte dificil pentru fiul cel mic al lui Cristian Tudor Popescu

Un an si jumătate…Dupa un an si jumatate de cautari, in care ma transformasem la fata, in care prietenii ma intrebau – “Ce-i cu tine?”, ca deja incepusem sa arat deranjat psihic din cauza obsesiei asteia, am gasit-o. Am gasit-o intr-o dimineata…Ala a fost un moment in care am fost fericit”, a dezvaluit ziaristul.

Al doilea moment foarte important din viața lui Cristian Tudor Popescu a avut loc atunci când mezinul său a reușit să ia examenul de Bacalaureat, după multe luni în care tatăl su a lucrat cu el la matematică. Jurnalistul are doi băieți. Tudor si Cristian Matei. Cel din urmă nu a putut să dea examenul de Bacalaureat atunci când a terminat clasa a XII-a deoarece avea dou corigențe, iar în toamna lui 2012 a picat examenul maturității, după ce a luat nota 3,1 la matematică. Băiatul nu a avut chef să mai încerce anul următor, așa că a revenit la examen în anul 2014, când a promovat cu nota 6,36.

“Al doilea a fost cand fiul meu cel mic, Matei, a luat 6,80 la matematica, la Bacalaureat, dupa trei ani de chinuri. Mi se face pielea de gaina cand ma gandesc. Trei ani de zile pana cand si-a luat Bacul, pana cand s-a hotarat. Si am muncit cu el vreo cinci luni. Acel 6,80 mi se pare echivalentul teoremei Hamilton-Cayley, perla algebrei liniare. A fost al lui, 6,80 ala, l-a luat pe bune, a facut el exerciţiile respective si si-a luat Bacalaureatul”, a marturisit CTP.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI