CTP, acces de furie la adresa Anei Maria Popescu. ”Tupeu de mahala”. În ce domeniu îi transmite că ar putea face carieră

Andrei Cezar 29.07.2021, 15:52
CTP, acces de furie la adresa Anei Maria Popescu. ”Tupeu de mahala”. În ce domeniu îi transmite că ar putea face carieră

Cristian Tudor Popescu, acces de furie la adresa Anei Maria Popescu. Gazetarul critică în termeni duri atitudinea spadasinei la revenirea în țară, de la Jocurile Olimpice. Gestul sportivei de a-l lăsa cu mâna întinsă pe ministrul Tineretului și Sportului la aeroport nu a fost deloc pe placul jurnalistulistului, interpretându-l drept ”tupeu de mahala”.

CTP, acces de furie la adresa Anei Maria Popescu

În comentariul scris în publicația republica.ro, jurnalistul o critică în termeni duri pe Ana Maria Popescu, după ce vicecampioana olimpică a refuzat să dea mâna cu Eduard Novak pe aeroport și l-a apostrofat pe acesta în timpul conferinței de presă.

Gazetarul cataloghează declarațiile ei drept ”ieftine” și ”prostești”, deranjat fiind de faptul că Ana Maria Popescu i-a transmis ministrului să meargă la Tokyo să câștige o medalie de aur.

Performanțele cu spada ale doamnei Ana Maria Popescu sunt mari și incontestabile, dar nu pot să spun că mă umple de admirație comportamentul ei ca om. Să-i spui ministrului Sportului să se ducă să ia el medalie de aur în locul tău e o zicere pe cât de agresivă, pe atât de ieftină, ca să nu zic prostească. Bugetul scrimei românești este cu siguranță insuficient, ca, de altfel, al multor altor discipline, dar să refuzi să dai mâna cu același ministru, venit să-i întâmpine la aeroport pe sportivii întorși de la Tokyo, mi se pare deja tupeu de mahala, pe care nu cred că dna Popescu l-a învățat din nobila artă a mușchetarilor.”, a scris CTP în republica.ro.

CTP, acces de furie la adresa Anei Maria Popescu
CTP, acces de furie la adresa Anei Maria Popescu

CTP îi transmite că ar putea face carieră în politică

Cristian Tudor Popescu își închieie mesajul, concluzionând că Ana Maria ar putea avea o ”carieră remarcabilă” în politică.

Nu știu care va fi viitorul în scrimă al dnei Popescu, însă, cu astfel de talente, cred că ar putea face o carieră remarcabilă și în încăierarea politică dâmbovițeană.”, a adăugat gazetarul.

După ce a câștigat medalia de argint la Jocurile Olimpice de la Tokyo, la proba individuală feminină de spadă, Ana Maria Popescu a atras atenția asupra condițiilor pregătire de dinainte de Jocurile Olimpice. Acest lucru nu i-a picat deloc bine ministrului Sporturilor, care i-a răspuns că ”şi dacă bugetul federaţiei de scrimă era cu 5 milioane de lei mai mare, Ana Maria nu putea nu câştiga medalia de aur.”

Declarațiile lui Novak au deranjat-o foarte tare pe sportivă, iar la revenirea în țară i-a transmis acestuia să meargă la Tokyo și să câștige o medalie de aur. 

Ulterior, Eduard Novak și Ana Maria Popescu și-au cerut scuze reciproc pentru declarațiile făcute.