Ana Maria Popescu îndulcește tonul după mesajul lui Eduard Novak. “Mesajul meu rămâne același”. Pentru ce și-a cerut scuze

Andrei Cezar, Diana Timișoreanu 29.07.2021, 14:18
Ana Maria Popescu îndulcește tonul după mesajul lui Eduard Novak. “Mesajul meu rămâne același”. Pentru ce și-a cerut scuze

Continuă dialogul de la distanță între Ana Maria Popescu și Eduard Novak. După ce ieri ministrul Tineretului și Sportului a postat un mesaj în care explica faptul că declarațiile sale la adresa sportivei au fost, de fapt, interpretate greșit în spațiul public, medaliata cu argint la Jocurile Olimpice de la Tokyo îi răspunde, cerându-și în primul rând scuze. ”Dacă nu vom face echipă, nu vom exista pe harta sportului mondial”, a transmis campioana olimpică de la Rio 2016.

Ana Maria Popescu îndulcește tonul după mesajul lui Eduard Novak

Întoarsă de la Tokyo cu o medalie de argint în proba de spadă, Ana Maria Popescu și-a manifestat dezacordul față de declarațiile lui Eduard Novak, care a transmis că “Ana Maria nu putea să câștige aurul nici dacă bugetul era cu 5 milioane de lei mai mare”. Sportiva a refuzat să dea mâna cu ministrul pe aeroport.

În plus, sportiva nu l-a iertat nici la conferința de presă, transmițându-i că își dorește ca acesta să meargă la Tokyo și să câștige medalia de aur pe care ea nu a putut să o cucerească.

Gestul și declarațiile Anei Maria a dus la o dispută și în spațiul online. Cei mai mulți au susținut-o în ”confruntarea” sa cu Eduard Novak, însă au fost și destule voci care s-au arătat deranjate de atitudinea ei față de ministrul Sportului.

Ulterior, Eduard Novak a ținut să aducă lămuriri asupra situației în care s-a ajuns. El a explicat că totul ar fi pornit, de fapt, de la o interpretare greșită a declarațiilor sale în spațiul public și că nu ar fi avut niciodată intenția să o jignească pe sapadasină.

În replică la mesajul postat de oficial, Ana Maria Popescu și-a cerut scuze pentru atitudinea pe care a avut-o la aeroport. Totodată, sportiva spune că rămâne fermă pe poziții cu privire la investițiile pe care statul ar trebui să le facă în sport.

Mesajul Anei Maria Popescu:

Apreciez mesajul domnului ministru Eduard Novak
Sunt de părere că niciodată nu este prea târziu pentru a îndrepta lucrurile. Drept urmare, consider că este de datoria mea să fac unele precizări. Asta nu înainte de a-mi cere scuze față de gestul nepoliticos de a nu răspunde strângerii de mână tuturor oficialilor prezenți.
Am urmărit articolele/părerile/comentariile din ultimele zile și le mulțumesc celor care au înțeles că mesajul meu nu a fost un atac la persoană, ci mai de grabă, strigătul unui om care a reușit indiferent de condiții, dar care își dorește ca cei mici să nu mai fie nevoiți să parcurgă aceleași etape… lipsuri materiale, competiții ratate din lipsa de fonduri, echipamente obosite de vreme și alte obstacole care îi împiedică încă “din fașă” să-și atingă adevăratul potențial.
Mesajul meu rămâne același. Dacă nu vom face echipă, nu vom mai exista pe harta sportului mondial! Dacă nu ne vom îngriji cum se cuvine de propria bucățică, nu vom reuși să fim mai buni! Dacă vom fi interesați de “capra vecinului”, doar vom privi cu jind la cei care ajung în vârf! Și nu în ultimul rând, dacă nu vom avea curajul să visăm și îndrăzneala să acționăm, nu vom putea ști niciodată dacă am fi putut să realizăm ceea ce ne-am dorit!
Am spus-o în repetate rânduri… când dorința de performanță va fi mai mare decât orgoliile, sportul (și nu numai) va avea de câștigat! Și poate că acest episod este o lecție din care avem cu toții de învățat.
Și, DA, eu chiar îi doresc sportivului Eduard Novak să se întoarcă cu medalia de aur de la Jocurile Paralimpice Tokyo 2020”, a scris Ana Maria Popescu, joi, pe pagina sa de Facebook.
Ana Maria Popescu indulceste tonul dupa mesajul lui Eduard Novak
Ana Maria Popescu indulceste tonul dupa mesajul lui Eduard Novak
Urmăriți Impact.ro și pe