Criza din Ucraina. SUA au trimis al doilea lot de arme la Kiev pentru o posibilă confruntare cu Rusia

Beatrice Dumitru 24.01.2022, 11:27
Criza din Ucraina. SUA au trimis al doilea lot de arme la Kiev pentru o posibilă confruntare cu Rusia

SUA iau măsuri de siguranță de teama unui atac al Rusiei asupra Ucrainei, după ce și-au exprimat în dese rânduri sprijinul pentru suveranitatea și integritatea teritorială a acestei țări. În acest sens, Washingtonul a trimis în ultimele două zile zeci de tone de armament la Kiev. „Și acesta nu este sfârșitul”, a spus un oficial din guvernul ucrainean.

SUA trimite arme în Ucraina

Ministrul ucrainean al Apărării, Oleksii Reznikov, a declarat că țara sa a primit un al doilea lot de arme din Statele Unite, ca parte a unui ajutor defensiv în valoare totală de 200 de milioane de dolari. Livrarea vine după vizita secretarului de stat al SUA, Antony Blinken, la Kiev, săptămâna trecută.

Washingtonul a declarat că va continua să sprijine Ucraina pe fondul preocupărilor cu privire la zeci de mii de trupe rusești adunate la granița cu această țară, deși Rusia neagă că a planificat o invadare a fostei republici sovietice.

Al doilea avion de la Kiev! Peste 80 de tone de arme pentru a consolida capacitățile de apărare ale Ucrainei de la prietenii noștri din SUA! Și acesta nu este sfârșitul”, a scris Reznikov pe Twitter și citat de Reuters.

Alte 90 de tone de arme pentru Ucraina

Aproximativ 90 de tone de „ajutor letal de securitate”, inclusiv muniție, din pachetul aprobat de SUA în decembrie au ajuns și sâmbătă în capitala Ucrainei, după cum a precizat Ambasada SUA la Kiev.

Rusia a masat peste 100.000 de soldați la granița cu Ucraina, ceea ce Occidentul consideră că Moscova se pregăteștre să invadeze această țară, așa cum s-a întâmplat în 2014. SUA l-au avertizat pe Vladimir Putin că Rusia va suporta consecințele dacă se va întâmpla acest lucru.

Occidentul și Moscova au avut până acum mai multe discuții în încercarea de a dezamorsa situația din Ucraina, dar nu au ajuns la niciun rezultat.

Urmăriți Impact.ro și pe
Beatrice Dumitru
Este redactor pe zona de Actualitate Impact.ro. Beatrice a absolvit Facultatea de Jurnalism și cursurile de prezentatori, redactori, reporteri și operatori tv în cadrul Academiei de Radio și...