Criza din Ucraina. Germania a anunțat că trimite soldați suplimentari într-o țară din Europa de Est. Despre ce stat este vorba

Beatrice Dumitru 07.02.2022, 18:06
Criza din Ucraina. Germania a anunțat că trimite soldați suplimentari într-o țară din Europa de Est. Despre ce stat este vorba

După anunţurile Statelor Unite şi Franţei, care au decis să trimită trupe Europa de Est, a venit rândul Germaniei să ia poziție în fața amenințării ruse de a invada Ucraina, deși Moscova a negat în repetate rânduri că are un astfel de plan. Olaf Scholz a avertizat că Germania va trimite trupe în țîrile baltice.

Germania trimite soldați în Lituania

Germania a fost acuzată nu numai pentru că nu și-a asumat un rol de lider în eforturile diplomatice de a dezamorsa criza din Ucraina, dar și pentru că nu ajută în mod activ la apărarea fostei țări sovietice de un posibil atac, după ce Rusia a dunat peste 100.000 de soldați în apropierea graniței.

În timp ce cancelarul Olaf Scholz se află în vizită la Washington pentru a discuta cu președintele Joe Biden, Germania a anunțat că va trimite 350 de militari suplimentari în Lituania, în cadrul unei operațiuni NATO. Cancelarul german a avertizat, duminică, că Berlinul este gata să trimită trupe suplimentare în țările baltice.

Criza din Ucraina. Germania a anunțat că trimite soldați suplimentari într-o țară din Europa de Est. Despre ce stat este vorba
Germania mai are 500 de soldați dislocați ăn Lituania.

„Ne consolidăm astfel contribuția în ceea ce privește forțele de pe flancul estic al NATO și trimitem un semnal clar de hotărâre aliaților noștri. Ei se pot baza pe Germania”, a declarat Christine Lambrecht, ministrul Apărării german, potrivit Le Figaro.

500 de soldați germani deja dislocați

Germania conduce o operațiune NATO în Lituania, unde sunt dislocați 500 de soldați nemți. Anunțul vine pe fondul temerilor tot mai mari că Rusia se pregătește să invadeze Ucraina, deși a negat că are această intenție. În acest context, SUA au decis să trimită aproximativ 3.000 de soldați suplimentari în Polonia și România, pentru a consolida flancul estic al NATO.

NATO a desfășurat deja patru unități de luptă multinaționale cu aproximativ 5.000 de soldați în Polonia, Lituania, Letonia și Estonia. Ei au fost trimiși acolo ca răspuns la anexarea de către Moscova a Peninsulei Crimeea, în 2014.

Olaf Scholz, criticat în Germania și în străinătate pentru indulgența cu care tratează Moscova, se va întâlni cu liderii statelor baltice, la Berlin, săptămâna aceasta și va merge în Ucraina și Rusia săptămâna viitoare.

Urmăriți Impact.ro și pe
Beatrice Dumitru
Este redactor pe zona de Actualitate Impact.ro. Beatrice a absolvit Facultatea de Jurnalism și cursurile de prezentatori, redactori, reporteri și operatori tv în cadrul Academiei de Radio și...