Criză de apă în Botoşani. Furnizorul a anunţat că nu mai poate asigura cantitatea de care are nevoie populaţia

Andra Daoud 22.06.2022, 18:15
Criză de apă în Botoşani. Furnizorul a anunţat că nu mai poate asigura cantitatea de care are nevoie populaţia

Locuitorii din Botoșani s-ar putea confrunta cu o criză a apei potabile, după ce furnizorul de apă din județ a transmis că nu mai poate asigura necesarul pentru populație în această perioadă. Lipsa precipitațiilor și temperaturile ridicate și-au spus cuvântul, iar consumul de apă a crescut, în timp ce societatea care se ocupă de furnizare nu mai face față cererii.

Furnizorul de apă din Botoșani nu mai face față cererii

Societatea comercială care furnizează apă în județul Botoșani nu mai poate asigura volumul necesar în această perioadă. Nova Apaserv SA a transmis, prin intermediul unui comunicat, că în timpul verii a crescut volumul de apă necesar, iar firma se află în imposibilitatea de a asigura o cantitate mai mare.

Reprezentanții companiei au făcut apel la populația din județ și au cerut ca oamenii să folosească apa cu măsură, doar în scop menajer și nu pentru irigații sau umplerea piscinelor sau a bazinelor.

Furnizorul de apă potabilă a mai transmis că în orașul Flămânzi și în localitățile care sunt alimentate din aceeași magistrală se va limita furnizarea de apă. Oamenii din aceste zone vor avea apă doar de luni până vineri și duminică în intervalul orar 6:00-9:00, iar sâmbătă în intervalul 17:00-21:00. Pentru alte localități, furnizarea cu apă va fi asigurată între orele 9:00 și 16:00, zilnic, în funcție de debit.

„În prezent sunt localităţi importante cu aglomerări mari de populaţie, aflate la capetele de coloane ale aducţiunilor principale, care nu beneficiază de furnizarea apei 24h/24, din cauza utilizării excesive a apei în diferite scopuri, altele decât cele prevăzute în contract”, se arată în comunicatul celor de la Nova Apaserv.

Criza de apa in Botosani. Furnizorul a anuntat ca nu mai poate asigura cantitatea de care are nevoie populatia 1
Furnizorul de apa din Botosani nu mai face fata cererii

Utilizarea apei în exces împiedică firma să asigure furnizarea în regim normal

Cei de la Nova Apaserv SA au transmis, marți, că apa de la rețeaua publică de alimentare va avea o presiune scăzută în cinci localități din județ. Este vorba despre Dorohoi, Broscăuți, Șendriceni, Strahova și Satu Nou. Furnizorul de apă potabilă nu a specificat durata măsurii, însă a făcut apel la populația din zonele afectate să folosească doar strictul necesar de cantitate de apă, pentru a evita problemele.

„Facem apel la toți utilizatorii din zonele afectate să folosească apa numai pentru consum menajer și nu pentru udarea culturilor agricole, a gazonului, umplerea bazinelor și a diverselor recipiente folosite în alte scopuri decât cele prevăzute în contract, deoarece din motive tehnice societatea nu poate asigura un debit mai mare decât cel proiectat la data executării rețelei de apă”, au transmis reprezentanții societății comerciale.

 

 

Urmăriți Impact.ro și pe