Criteriul care l-a făcut pe Messi câștigător al Balonului de Aur. Mircea Lucescu aruncă bomba: „Nu l-ar mai fi obținut”

Andrei Cezar, Alexandru Puiu 03.12.2021, 14:48
Criteriul care l-a făcut pe Messi câștigător al Balonului de Aur. Mircea Lucescu aruncă bomba: „Nu l-ar mai fi obținut”

Mircea Lucescu a vorbit despre controversa din jurul Balonului de Aur. În acest an, Lionel Messi a câștigat cel de-al 7-lea său trofeu, devânsându-l la foarte puține voturi pe Robert Lewandowski. Multe voci din fotbal au spus că, de fapt, jucătorul polonez ar fi trebui să câștige cel mai important premiu individual din fotbal. „Il Luce” nu este însă de acord și spune că Messi a câștigat Balonul de Aur meritat, însă recunoaște că la succesul argentinianului a contribuit și un amănunt extrem de important.

Mircea Lucescu consideră că dacă ar fi rămas la Barcelona, Messi nu ar mai fi câștigat Balonul de Aur

În opinia antrenorului român, pentru Messi a contat foarte mult faptul că a reușit să câștige Copa America în acest an, competiție despre care Lucescu spune că este „mai puternică decât Campionatul European” datorită densității de „jucători formidabili”.

Mi se pare o alegere corectă, pentru că Messi a fost factorul determinant în cucerirea Copei America, o competiție mai puternică decât Campionatul European. Gândiți-vă ce densitate de jucători formidabili sunt acolo, din Argentina, Brazilia, Columbia, Chile, Uruguay, toți cu nume importante la cluburi mari din Europa”, a subliniat antrenorul lui Dinamo Kiev.

Lui Messi i se reproșa deseori că nu a reușit să fie deloc decisiv pentru echipa națională, să câștige un trofeu. A făcut-o acum, a marcat, a dat pase decisive, a fost căpitanul echipei. Nu putem să-i punem la îndoială nici aportul de la club. În prima parte a anului, a continuat să fie motorul unei formații în cădere totală, Barcelona, echilibrând o echipă cu puști de 18-19 ani, precum Pedri”, a spus antrenorul român pentru PlaySport.ro

A contat și faptul că Messi joacă la PSG?

Mircea Lucescu este însă de părere că argentinianul a câștigat Balonul de Aur și datorită unor jocuri de culise, având în vedere că redacția France Football, revista care acordă an de an acest prestigios trofeu, se află în același oraș cu echipa la care evoluează în prezent Messi, PSG.

Și asta a contribuit, probabil, pe undeva, fiindcă fotbalul de azi e o afacere de imagine, care aduce munți de bani. Dacă ar fi rămas la Barcelona, poate că n-ar mai fi obținut «Balonul de Aur»”, a mai spus „Il Luce”

„Balonul de aur trebuia să fi fost acorat la egalitate. Și lui Messi și lui Lewandowski”

Lucescu Senior consideră că francezii au făcut o mare greșeală că nu au găsit o formulă potrivită prin care să fie premiat și Rober Lewandowski, cel îndreptățit și în opinia lui Messi să câștige „Bllon d`Or 2020”

Marea greșeală a francezilor a fost că nu au găsit o formulă să-i ofere trofeul pentru anul trecut, când nu s-a acordat din cauza pandemiei. Sau să-l fi dat în 2021, la egalitate, lui Messi și lui Lewandowski. Îl prețuiesc pe atacantul polonez, e un fotbalist extraordinar, care ar fi meritat și el un Oscar pentru întreaga carieră. Nu e ușor să marchezi sezon după sezon zeci de goluri, să nu te relaxezi nici la club, nici la națională, la fel cum se întâmplă și în cazul lui Ronaldo. Mi se pare și un exemplu de comportament onest felul în care a privit evenimentul și deznodământul de acum”, a conchis Lucescu.

Urmăriți Impact.ro și pe