Cum ar putea să primească și Robert Lewandowski Balonul de Aur. Propunerea a venit chiar de la Leo Messi

Andrei Cezar, Andrei Predoiu 02.12.2021, 10:18
Cum ar putea să primească și Robert Lewandowski Balonul de Aur. Propunerea a venit chiar de la Leo Messi

Lionel Messi l-a devansat cu câteva voturi pe Robert Lewandowski în bătălia pentru Balonul de Aur 2021, iar superstarul argentinian a fost câștigătorul de anul acesta a celui mai prestigios trofeu individual din fotbal. Totuși, atacantul lui Bayern Munchen ar putea primi, în cele din urmă, și el Balonul de Aur. Lionel Messi și-a exprimat deja dorința, în discursul de după decernarea premiului, ca polonezul să fie răsplătit pentru realizările de anul trecut.

Robert Lewandowski ar putea primi Balonul de Aur 2020

După ce câștigat prestigiosul premiu, Lionel Messi a ținut să îl felicite pe Robert Lewandowski și să îi transmită că își dorește ca ediția de anul trecut a Balonului de Aur, care nu a mai avut loc din cauza pandemiei, să fie câștigată de el.

A fost o mare onoare să concurez cu tine. Toată lumea știe și suntem cu toții de acord că anul trecut ai fi meritat trofeul. France Football ar trebui să îți dea Ballon d`Or 2020. Ar trebui să-l ai acasă.”, a spus Lionel Messi în cadrul galei.

La rândul său, Robert Lewandowski a transmis un mesaj plin de fair-play după ce Lionel Messi a câștigat cel de-al 7-lea Balon de Aur din carieră.

Felicitări câștigătorilor galei Balonul de Aur 2021, felicitări și jucătorilor nominalizați. Pentru început, aș dori să-l felicit pe Lionel Messi, câștigătorul Balonului de Aur.

Eu am obținut premiul pentru cel mai bun atacant al anulului, dar niciun fotbalist nu poate câștiga un premiu individual fără o echipă puternică în spate și fără sprijinul fanilor. Mulțumesc pentru tot”, a scris Robert Lewandowski, pe rețelele de socializare.

”Ne vom gândi la asta”

Redactorul-șef al prestigioasei reviste France Football, cea care organizeză Balonul de Aur, nu exclude posibilitatea ca lui Robert Lewandowski să i se acorde Balonul de Aur 2020. Anul trecut, când gala nu s-a mai ținut din cauza pandemiei, polonezul a câștigat cu Bayern Munchen tot ce se putea câștiga.

Ne vom gândi la asta, dar vom respecta istora Balonului, care trebuie acordat în baza unei anchete.”, a declarat Pascal Ferre, redator-șef al revistei.

În plus, Ferre a mărturisit că favoritul său de anul acesta a fost tot Lewandowski, pe care l-a și votat.

Nu l-am pus pe Messi pe primul loc. L-am ales pe Lewandowski primul, dar cred că și Messi a meritat Balonul de Aur”, a declarat Ferre.

Cum ar putea sa primeasca si Robert Lewandowski Balonul de Aur. Propunerea a venit chiar de la Leo Messi

Lewandowski vrea la Real Madrid

Robert Lewandowski dorește să plece de la Bayern Munchen la sfârșitul acestui sezon și să meargă la Real Madrid, în căutarea unei expuneri mai mari, scrie gsp.ro. Dezamăgit de faptul că nu a câștigat nici anul acesta Balonul de Aur, ”Lewa” și-ar fi sunat deja impresarul căruia i-a transmis să ia legătura cu madrilenii pentru a demara negocierile.

Transferul s-ar putea realiza la finalul acestui sezon, atunci când atacantul polonez intră în ultimul an de contract cu bavarezii. Chiar dacă dorința lui Lewandowski este clară, fostbalistul s-ar putea lovi de refuzul lui Real Madrid, care are o altă prioritate: Kylian Mbappe.

Clubul ”Blanco” a făcut mai multe oferte vara trecută pentru atacantul de la PSG, iar acesta, la rândul său, și-a exprimat dorința de a merge la Real. Însă mutarea nu s-a realizat pentru că Nasser Al-Khelaifi, prședintele lui Paris Saint-Germain, nu a dorit să îl lase să plece, în ciuda ofertelor fabuloase.

Un alt impediment al unui eventual transfer al lui Lewandowski la Real Madrid ar fi că echipa din capitala Spaniei are în lot un atacant într-o formă extraordinară. Karim Benzema este golgeter în La Liga cu 11 goluri. De asemenea, atacantul de 33 de ani este primul și în ierarhia celor mai buni pasatori, cu 7 assist-uri.

Urmăriți Impact.ro și pe