Cristina Neagu se află într-o situaţie îngrijorătoare. „Dacă nu răspunde la tratament, se operează iar”

Cristian Cojocaru, Anca Lupescu 23.04.2021, 18:38
Cristina Neagu se află într-o situaţie îngrijorătoare. „Dacă nu răspunde la tratament, se operează iar”

Liderul naționalei feminine de handbal, Cristina Neagu se confruntă cu o situaţie îngrijorătoare, în urma problemelor medicale pe care jucătoarea le are. Acesta va fi principalul motiv pe baza căruia, sportiva va lua o hotărâre cu privire la cariera sa.

Cristina Neagu se confruntă cu o situaţie îngrijorătoare

Problemele de sănătate cu care are de-a face Cristina Neagu sunt de departe de a se fi încheiat. În urmă cu câteva zile, antrenorul Adi Vasile anunța faptul că Neagu nu va mai putea îmbrăca tricoul până la sfârșitul anului. Florin Oancea însă, medicul CSM București, a dezvăluit în exclusivitate pentru Playsport.ro, reala situație a jucătoarei.

”Vă spun sincer că mă așteptam ca ea să ia o asemenea decizie. Poate nu chiar acum, după meciul de calificare de la Skopje, dar până în vară, Cristina trebuia să decidă la ce va renunța pentru a se menaja. Puţină lume ştie că înaintea dublei confruntări cu Macedonia de Nord, în urma căreia România a reuşit să se califice la o nouă ediţie de Campionat Mondial de Handbal, Cristina a făcut două noi RMN-uri.

De data asta, genunchiul stâng e cel care-i face o serie de probleme. Cristina Neagu are ambii genunchi sensibilizaţi în urma accidentărilor şi al operaţiilor, aşa că va trebui să le acorde o mare, mare atenţie, fiindcă în acest sport genunchii sunt printre cei mai solicitaţi”, a declarat medicul Florin Oancea pentru Playsport.ro.

Medicul Florin Oancea a mentionat ca sportiva primeste tratament cu plasma momentan
Medicul Florin Oancea a mentionat ca sportiva primeste tratament cu plasma momentan

Tratamentul pe care îl primește sportiva

Medicul Oancea afirmă că aceasta ar putea ajunge iarăși pe masa de operație, afirmând că ”momentan, o tratăm cu plasmă și sper ca genunchiul să răspundă cât mai bine. Dacă nu, atunci trebuie operată”. În câteva luni, Cristina Neagu urmează să împlinească vârsta de 33 de ani. Florin Oancea este de părere că aceasta nu a apucat încă să își spună realul cuvânt în handbalul național și internațional.

”Cristina este genul acela de luptător îndârjit, de om care nu renunță niciodată, Rar mi-a fost dat să întâlnesc o asemenea ambiţie extraordinară! Cristina mai poate juca handbal cel puțin 3-4 ani. Organismul ei, desi poartă urmele a numeroase încleştări pe teren, o va ajuta în chestiunea asta. Dar ea ştie că a tras prea mult şi că a venit timpul să fie la capacitate maximă doar pentru anumite confruntări.

Cristina intră de acum în faza în care-şi va acorda mult mai multă atenţie, iar echipa şi antrenorul ei trebuie să înţeleagă asta şi să joace cât mai mult fără ea. Fiindcă noi toţi ne vom bucura de fiecare dată atunci când Cristina Neagu va reveni pe teren şi va juca iar la capacitate ridicată. Nu va mai fi niciodată la sută la sută din capacitatea sa de odinioară, dar poate atinge încă 90%, iar asta înseamnă déjà foarte mult!”, a mai declarat medicul echipei CSM București, pentru Playsport.ro.

Urmăriți Impact.ro și pe