Motivele pentru care Cristina Neagu a ales să nu mai vină la naționala României în 2021. ”Am nevoie de pauză”

Ioana Bucur, Alexandrina Toader 22.04.2021, 19:53
Motivele pentru care Cristina Neagu a ales să nu mai vină la naționala României în 2021. ”Am nevoie de pauză”

Care sunt, de fapt motivele pentru care Cristina Neagu a ales să nu mai vină la naționala României în 2021. Sportiva a explicat de ce a fost nevoită să ia această decizie.

Motivele pentru care Cristina Neagu a ales să nu mai vină la naționala României în 2021

România a reușit o victorie detașată în fața Macedoniei de Nord, câștigând cu scorul de 35 la 20 meciul de retur de la Skopje, după ce, în partida de tur, disputată în București, avusese un avans de 11 goluri (32-22). Naționala noastră a reușit calificarea la Campionatul Mondial 2021, însă fanii sportului au primit o veste neașteptată, la conferința de presă de după partidă. Selecționerul Adi Vasile a anunțat că vedeta echipei, Cristina Neagu, a decis să se retragă, pentru o vreme, de la acțiunile naționalei. Vestea i-a luat pe toți prin surprindere, mulți vrând să afle care au fost, de fapt, motivele pentru care Cristina Neagu a ales să nu mai vină la naționala României în 2021. Răspunsul a venit chiar de la sportivă, miercuri seara, la întoarcerea în țară. Ea a anunțat că va lua o pauză și că își dorește ca anul viitor să se întoarcă cu mai multă energie și „mai motivată”.

„Vine o pauză pentru mine. Cel mai probabil, nu o să joc la națională în 2021. Sper să am mai multă energie la anul, să fiu mai motivată. Am acumulat oboseală fizică, psihică, am avut parte de câteva accidentări în ultimul an și cred că e un moment bun să mă odihnesc, apoi să revin cu dorințe noi”, a spus Cristina Neagu.

Motivele pentru care Cristina Neagu a ales să nu mai vină la naționala României în 2021
Cristina Neagu. Inquam Photos / Stefan Constantin

Handbalista a precizat că va continua să joace la națională, că își dorește să participe la Jocurile Olimpice și a subliniat, în special pentru colegele sale, că nicio echipă nu trebuie să stea într-un singur om și că vor învăța să joace și fără ea pe teren. Neagu a mai spus că, în cazul Olimpiadei de la Tokyo, s-ar fi putut vorbi despre o retragere definitivă de la națională și că își dorește un alt tip de „ieșire” din handbal.

„De la anul voi continua să joc la națională, vreau să merg la Jocurile Olimpice. Sunt calificări pentru Euro de la anul, e Campionatul Mondial! Nicio echipă nu trebuie să depindă de o jucătoare! Fetele vor învăța să joace și fară mine. Nu vorbim de o retragere definitivă, e ceva temporar. Am nevoie doar de o pauză, am nevoie să-mi încarc bateriile. Dacă o să fiu sănatoasă și voi conntinua să joc pentru echipa de club, cu siguranță mă voi întoarce și la națională. Dacă ne calificam la Tokyo, era posibil să vorbim despre o retragere definitivă de la națională. Îmi doresc o altfel de ieșire din handbal. La Paris, în 2024, deja o să am 36 de ani. Dar, mai e mult până acolo, îmi doresc să fiu sănătoasă”, a declarat interul stânga, aseară, la revenirea tricolorelor din Macedonia de Nord, potrivit digisport.ro.

România, singura echipă din lume care a bifat toate ediţiile Campionatului Mondial

După calificarea la Campionatul Mondial obținută în urma meciului de miercuri, în deplasare, România a rămas singura echipă din lume care a bifat toate ediţiile CM. Din Europa s-au calificat automat la turneul final din acest an gazda Spania, campioana en-titre, Olanda, respectiv primele patru clasate la CE2020 – Norvegia, Franţa, Croaţia şi Danemarca.

Urmăriți Impact.ro și pe
Ioana Bucur
Fac parte din grupul curajoșilor care au decis să rămână în România și sunt dovada vie a faptului că destinul găsește mereu o cale de a ne  aduce pe drumul ce ne-a fost ales. Mă...