Cristian Tudor Popescu, revoltat de soluția aleasă de prim-ministrul Nicolae Ciucă pentru premierea lui David Popovici. „Ce este urgență și calamitate în ce a făcut el?”

Sorin Barbu 24.06.2022, 09:32
Cristian Tudor Popescu, revoltat de soluția aleasă de prim-ministrul Nicolae Ciucă pentru premierea lui David Popovici. „Ce este urgență și calamitate în ce a făcut el?”

David Popovici a câștigat două medalii la Campionatele Mondiale de Natație, iar prim-ministrul Nicolae Ciucă a anunțat că sportivul va fi premiat din „fondul de urgență al Guvernului” cu un milion de lei. Cristian Tudor Popescu este revoltat. Jurnalistul nu înțelege de ce premierul a apelat la această variantă.

Cristian Tudor Popescu îl critică pe premierul Nicolae Ciucă pentru soluția aleasă pentru premierea lui David Popovici

David Popovici a câștigat două medalii de aur la Campionatele Mondiale de Natație și este primul sportiv după aproape cinci decenii care reușește să învingă în probele de 200 și 100 de metri liber la aceeași competiție.

Politicienii s-au grăbit să-l felicite pe sportivul român, iar premierul Nicolae Ciucă a anunțat un premiu de un milion de euro din fondul de urgență al Guvernului. Asta înseamnă ceva mai bine de 200.000 de euro, cu 60.000 de euro mai mai mult decât au primit sportivii care au câștigat medalia de aur la ultimele Jocuri Olimpice.

„Cum adică din Fondul de Rezervă? De ce trebuie să recurgă domnul Ciucă la Fondul de rezervă? Fondul de rezervă e pentru situații grave, calamități, intervenții de urgență. Ce e urgență și calamitate în ce a făcut David Popovici?

Banii ăștia, mulți sau puțini, de ce să-i fie dați dintr-un Fond de rezervă? De ce nu erau pregătiți? De asta am spus că Popovici e un miracol, pentru că nimeni nu așteaptă lucrul acesta dintre politicieni”, a răbufnit Cristian Tudor Popescu, într-o intervenție la B1.

Cristian Tudor Popescu vorbeste despre alegerea lui Florin Citu ca premier al Romaniei

Cristian Tudor Popescu: „România nu are de ce să fie mândră David Popovici”

Cristian Tudor Popescu i-a criticat și pe politicienii care s-au grăbit să-l felicite pe Popovici, cu gândul că vor obține un dram de capital politic.

„Dar de ce să fiu mândru eu, în calitate de Popescu, care n-a făcut nimic pentru el? De ce să fim mândri toți ceilalți? Că suntem și noi români? Să fiu mândru că am un nume care se termină în ”escu” și Popovici e și el român și atunci să fiu mândru? Nu am de ce să fiu!

Nici România nu are de ce să fie mândră, că Popovici nu e rezultatul unei acțiuni conștiente, coordonate, întinse în timp ale acestui stat de a produce campioni de natație. E un miracol. Eu dacă aș fi credincios, dacă aș crede în Dumnezeu, aș spune că David Popovici este opera lui Dumnezeu. Nu e opera României în niciun caz”, a mai spus gazetarul.

David Popovici are 17 ani și 9 luni, iar presa internațională și specialiștii îi prevăd un viitor strălucit.

Urmăriți Impact.ro și pe