Cristi Chivu e la alt nivel. Cine i-a dat mesaje în ziua în care a împlinit 40 de ani

Marian Cărăvan / 26.10.2020, 18:34
Cristi Chivu e la alt nivel. Cine i-a dat mesaje în ziua în care a împlinit 40 de ani

Cristi Chivu a împlinit 40 de ani. La ceas aniversar, fostul căpitan al naționalei României a fost copleșit de numărul mare al mesajelor de felicitare.

Cristi Chivu, la 40 de ani. Mesaje de felicitare pentru fostul căpitan al naționalei României

Născut în zi de sărbătoare, Cristi Chivu aniversează pe 26 octombrie împlinirea a 40 de ani. Un moment special pentru fostul căpitan al naționalei României, sărbătorit alături de familia sa. Au curs mesajele pentru reșițeanul Cristi Chivu, la ceas aniversar. Echipele la care a jucat nu l-au uitat pe fotbalistul care, la nici 19 ani, juca pentru marele Ajax. Echipa alături de care a obținut primele trofee din carieră, în fabulosul sezon 2001-2002, în care Ajax a adjudecat titlul, Cupa și Supercupa Olandei. „Lăncierii” au avut un mesaj simpatic pentru fostul lor fotbalist.

„40 este noul 20. La mulți ani, Cristian Chivu”, au scris cei de la Ajax pe contul de Twitter.

Și UEFA a fost alături azi alături de Chivu și a transmis un mesaj sărbătoritului: „La mulți ani învingătorului și eroului din 2010 Cristian Chivu!”

Cristi Chivu și-a încheiat cariera în Serie A, trecând mai întâi pe la AS Roma, apoi la Inter, echipă alături de care a cucerit titlul de trei ori, fiind antrenat la un moment dat de ”The Special One”, Jose Mourinho. Tot la Inter a ridicat trofeul UEFA Champions League deasupra capului, în 2010.

„La mulți ani, Cris! Fostul nostru fundaș, actualul antrenor de la echipa Under 18 a lui Inter, împlinește 40 de ani”, a fost unul din multele mesaje din partea clubului milanez.

Cristi Chivu e la alt nivel. Cine i-a dat mesaje în ziua în care a împlinit 40 de ani
Cristi Chivu e la alt nivel. Cine i-a dat mesaje în ziua în care a împlinit 40 de ani

Eroul României la EURO 2000

În 2000, la Campionatul European din Belgia și Olanda, Cristi Chivu era, la nici 20 de ani, titular în naționala României. A rămas în memoria microbiștilor cu golul marcat în meciul contra Angliei, o reușită care a reprezentat o bornă importantă în cariera unuia dintre fotbaliștii reprezentativi ai „tricolorilor”. Fundașul care a bifat 75 de selecții la echipa națională a fost felicitat azi și de oficialii Federației Române de Fotbal.

Cristi Chivu e la alt nivel. Cine i-a dat mesaje în ziua în care a împlinit 40 de ani
Spre finalul carierei, Cristi Chivu a jucat cu echipament de protecție, din cauza unei accidentări grave

În urma unei accidentări, a fost nevoit să poarte cască de protecție până la finalul carierei

Pe 6 ianuarie 2010, pe când juca la Inter, Cristi Chivu avea să se accidenteze grav într-un meci din campionatul Italiei, împotriva celor de la Chievo Verona. În urma unui contact brutal cu Sergio Pellissier, reșițeanul a fost scos pe targă şi, la două ore după impact, se afla pe masa de operație din cauza unui fracturi craniene. S-a întors pe teren la 24 martie 2010, fiind însă obligat să poarte un echipament de protecție. Și asta până la finalul carierei sale.

Cristi Chivu e antrenor cu licență UEFA Pro

Cristi Chivu a intrat în luna septembrie în rândul antrenorilor care au obținut licența UEFA Pro. Fostul căpitan al Naționalei a absolvit cursurile celebrei școli de la Coverciano.

Pentru Cristi Chivu este un pas important în noua sa carieră, cea de antrenor. Fostul căpitan al echipei naționale de fotbal a României a obținut licența UEFA Pro, după ce a trecut examenul de absolvire în fața comisiei prezidate de directorul celebrei școli de la Coverciano, Rebzo Ulivieri. Fostul internațional a susținut atât proba orală, cât și lucrarea de licență. Și s-a descurcat de minune, iar acum poate antrena orice echipă profesionistă, oriunde în lume.

Cristi Chivu a obţinut licenţa UEFA A tot la Coverciano, în decembrie 2017, iar în sezonul trecut a pregătit echipa U17 a celor de la Inter Milano. Tot la Inter, dar la echipa U14, reșițeanul a avut prima lui experiență ca tehnician.

„Aș putea spune că am ajuns antrenor din întâmplare. Eram observator tehnic la UEFA și aveam nevoie de diplomă de antrenor, așa că m-am apucat de cursuri.

Apoi, pentru că oricum mergeam la confruntări importante din Liga Campionilor și din Europa League, unde făceam analize tehnico-tactice, a venit această dorință de a încerca această meserie”, a povestit reșițeanul într-un interviu acordat site-ului Federației Italiene de Fotbal.

În acest sezon, Cristi Chivu antrenează echipa U18 a celor de la Inter Milano.

 

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI