Criminalul de la Onești, acuzat oficial de omor calificat. Se cere arestarea preventivă a lui Gheorghe Moroșan

Elena Avramescu 08.03.2021, 12:13
Criminalul de la Onești, acuzat oficial de omor calificat. Se cere arestarea preventivă a lui Gheorghe Moroșan

Criminalul de la Onești, acuzat oficial de omor calificat. Începe să se facă lumină în cazul dublelor crime de la Onești, după ce Gheorghe Moroşan, autorul acestor crime odioase, a fost acuzat oficial de omor calificat de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Bacău.

Criminalul de la Onești, acuzat oficial de omor calificat

Conform actului de inculpare, aflăm că Gheorghe Moroșan, alături de soția sa, au fost anunţaţi, la data de 1 martie, de o persoană că în fostul lor apartament se efectuează lucrări de renovare. Astfel că cei doi au plecat de la domiciliul lor, din localitatea Bogdăneşti, cu intenţia clară de a se răzbuna, dar şi de a atrage atenţia asupra cauzei lor cu privire la situaţia juridică a acestui imobil.

Înainte de a ajunge la locaţia menţionată inculpatul M.G. s-a deplasat la un magazin din Mun. Oneşti, de unde în intervalul orar 11:26-11:29 a achiziţionat 10 coliere autoblocante, de culoare neagră, cu dimensiunea de 50 de cm fiecare, pe care avea să le folosească ulterior la imobilizarea victimelor. De asemenea, la plecarea de la domiciliul din Bogdăneşti, inculpatul a luat asupra sa un cuţit, iar după săvârşirea faptei reţinute în sarcina sa s-a constatat că în hanoracul cu care a fost îmbrăcat avea şi două recipiente spray piper.

Ajuns la locul faptei, inculpatul M.G. a pătruns în interiorul fostului său apartament pe uşa care nu era asigurată, în apartament aflându-se la acel moment victimele P.D. şi I.S., angajaţi ai S.C. C. S.A., care executau reparaţii la instalaţia electrică. Fiind înarmat cu un cuţit, inculpatul M.G. i-a ameninţat pe cei doi muncitori aflaţi în imobil şi a reuşit să le lege mâinile cu clemele din plastic achiziţionate cu puţin timp în urmă, lipsindu-i de libertate în mod ilegal. Inculpatul M.G. a încuiat uşa de acces în apartament, folosind cheile ce se aflau în yală iar ulterior a trecut la punerea în aplicare a planului său.

La ora 11:48:39, conform fişei de eveniment, inculpatul M.G. a sunat la numărul unic de urgenţă 112 unde a sesizat faptul că a privat de libertate două persoane şi a solicitat intervenţia echipajelor de poliţie, conform comunicatului Parchetului de pe lângă Tribunalul Bacău.

Care a fost planul ucigasului din Onesti
Crimele de la Onesti

După aflăm că la ora 1:48 Moroşan a sunat la numărul unic de urgenţă 112, unde a sesizat faptul că a privat de libertate două persoane şi a solicitat intervenţia echipajelor de poliţie, după care a condus victimele într-unul dintre balcoanele locuinţei şi timp câteva ore a purtat negocieri intense cu organele de poliţie direcţionate la locul evenimentelor, având asupra sa un cuţit, ameninţând că îi va ucide pe cei doi muncitori dacă nu îi sunt îndeplinite solicitările, arată procurorii.

Inculpatul M.G. a condus victimele într-unul din balcoanele locuinţei şi timp de mai multe ore a purtat negocieri cu organele de poliţie direcţionate la locul evenimentelor, având asupra sa cuţitul şi ameninţând că îi va ucide pe cei doi dacă nu îi sunt îndeplinite toate solicitările.

În jurul orei 17:00, în timp ce inculpatul M.G. se afla în continuare în balcon, în partea stângă a acestuia aflându-se victima P.D. iar în partea dreaptă victima I.S., ca urmare a unui gest de apărare efectuat de P.D., care l-a lovit cu piciorul pe inculpat, M.G. a început să îi agreseze pe cei doi cu arma albă avută asupra sa, cu lungimea lamei de 27 cm. După prima lovitură aplicată victimei P.D. în interiorul balconului, aceasta, victima I.S. şi inculpatul M.G. au părăsit balconul iar în interiorul apartamentului inculpatul a continuat să lovească în mod repetat cele două victime cu acel cuţit.

La faţa locului se aflau la acel moment echipaje ale Serviciului pentru Acţiuni Speciale din cadrul I.P.J. Bacău iar când s-a constatat că inculpatul M.G. a început să agreseze persoanele private de libertate, au intervenit prin spargerea uşii de acces in imobil. În acele împrejurări au fost executate mai multe focuri de armă asupra inculpatului M.G. în vederea înlăturării stării de pericol, la momentul intervenţiei inculpatul având în continuare cuţitul în mână.

După imobilizarea inculpatului M.G. personalul de pe echipajele de prim ajutor a intervenit în vederea acordării îngrijirilor medicale, atât celor două victime I.S. şi P.D. care prezentau plăgi înjunghiate dar şi agresorului care prezenta leziuni prin împuşcare.

În acest sens, dosarul a fost înaintat la data de 06.03.2021 judecătorului din cadrul Tribunalului Bacău, cu propunerea de luare faţă de inculpatul Gheorghe Moroșan a măsurii arestării preventive pe o perioadă de 30 de zile.

Urmăriți Impact.ro și pe
Elena Avramescu
Este redactor Impact.ro. Absolventă a Colegiului Naţional ”Mihai Eminescu” din Buzău, precum şi a Facultăţii de Jurnalism din cadrul Universității Hyperion din Bucureşti, Elena Avramescu...