Crimele din Caracal: umilințe și controverse. Deși e păzit, viața lui Gheorghe Dincă ar putea fi în pericol

Stefan Daniel 13.08.2019, 10:43
Crimele din Caracal: umilințe și controverse. Deși e păzit, viața lui Gheorghe Dincă ar putea fi în pericol

Crimele din Caracal sunt în continuare învăluite de controverse. Familiile victimelor au avut parte mai mult de umilințe din partea autorităților, decât de lămuriri și informații certe, iar avocatul familiei Luizei Melencu susține acum că Gheorghe Dincă ar putea fi în pericol, în ciuda faptului că suspectul este păzit de polițiști și este și încarcerat.

Crimele din Caracal: cum i-au umilit polițiștii din Olt pe părinții Alexandrei Măceșanu

Crimele din Caracal: umilințe și controverse. Deși e păzit, viața lui Gheorghe Dincă ar putea fi în pericol
Cumpănașu îi acuză pe polițiștii din Olt că au acționat iresponsabil și îi consideră, în parte, vinovați de moartea nepoatei sale

Tragedia din Caracal se transformă, încet, încet, într-un scenariu de filme americane cu crime sau cu condamnați la închisoare.

Unchiul Alexandrei Măceșanu, Alexandru Cumpănașu, continuă seria acuzațiilor la adresa autorităților care au stat cu mâinile în sân în loc să-și facă datoria. Ca urmare a haosului de la Inspectoratul Județean de Poliție Olt, Gheorghe Dincă a putut să acționeze nestingherit, conform declarațiilor lui Cumpănașu.

După cum am mai spus, dacă Alexandra nu și-ar fi riscat viața să sune la 112 să anunțe răpirea, sechestrarea și violul, probabil că nici până astăzi n-am știut de crimele din Caracal.

Cumpănașu mai susține că părinții Alexandrei au raportat dispariția fetei lor încă de miercuri, 24 iulie. Poliția din Olt, însă, nu a urmat demersurile necesare în astfel de cazuri. Inspectorul-șef Alexe de la Olt a sesizat poliția din București, joi, 25 iulie, că este vorba de o plecare voluntară, nu de o posibilă răpire.

Da, nu aveau încă destule date că era vorba de o răpire, dar asta nu ar trebui să te facă să mergi liniștit acasă, să-ți desfaci o sticlă de bere și să te uiți la Las Fierbinți. Părinții au spus, probabil, că Alexandra se ducea la prietenul ei, iar polițiștii din Olt au început apoi să-și imagineze tot felul de scenarii insultătoare la adresa fetei.

Crimele din Caracal: viața lui Gheorghe Dincă ar putea fi în pericol

Crimele din Caracal: umilințe și controverse. Deși e păzit, viața lui Gheorghe Dincă ar putea fi în pericol
Avocatul Tonel Pop crede că viața lui Gheorghe Dincă ar putea fi în pericol

Avocatul familiei Luizei Melencu, fata dispărută în luna aprilie, susține afirmații și mai șocante decât Cumpănașu. El îi îndeamnă pe polițiști să-l păzească bine pe Gheorghe Dincă deoarece viața lui ar putea fi în pericol. Avocatul consideră că pericolul ar putea fi chiar suspectul însuși. Se cunosc cazuri în care criminalii s-ai sinucis înainte să-și primească sentința, pe care oricum o știau deja, fie s-au omorât în închisoare.

Teama avocatului Tonel Pop este ca Dincă să nu cumva să scape de pedeapsă. Avocatul este nemulțumit și de felul în care îi tratează autoritățile pe apropiații Luizei:

„Să iasă cu comunicat să ne explice. Nu mai spun de familiile victimelor, să stai în aşa incertitudine, e un ADN, ba e altu, e alba-neagră, ba e al Alexandrei, ba al Luizei, lucrurile astea nu sunt bune.”

Urmăriți Impact.ro și pe