Crimă macabră la Iași, după ce un bărbat și-a ucis cel mai bun prieten cu mai multe lovituri de cuțit în inimă

Elena Avramescu 17.05.2021, 10:29
Crimă macabră la Iași, după ce un bărbat și-a ucis cel mai bun prieten cu mai multe lovituri de cuțit în inimă

Crimă macabră la Iași. Sâmbătă, 15 mai 2021, s-a petercut o crimă odioasă în județul Iași, iar acum un bărbat este suspectat că și-a ucis cel mai bun prieten. Se pare că victima a fost înjunghiată cu un cuțit de mai multe ori în inimă, astfel că nu a avut nicio șansă de a supraviețui. La scurt timp după, criminalul a fost luat de polițiști și dus la Institutul de Psihiatrie „Socola”.

Crimă macabră la Iași

Întreaga tragedie s-a petrecut în urmă cu două zile, în jurul orei 19:00, când autoritățile ieșene au fost alertate printr-un telefon la numărul unic pentru apeluri de urgență 112 cu privire la faptul că un bărbat în vârstă de 57 de ani, din localitatea Mânjești, comuna Mogoșești, județul Iași, a fost găsit zăcând fără suflare într-o baltă de sânge. Imediat după, la fața locului s-au deplasat mai multe echipaje medicale și de Poliție, însă, din nefericire, medicii nu au mai putut face nimic pentru victimă decât să declare decesul. După aceea, oamenii legii au demarat de urgență ancheta și au ajuns la principalul suspect.

Mai multe surse judiciare au declarat că principalul suspect este Gavril Agachi, în vârstă de 62 de ani, astfel că oamenii legii l-au ridicat pe bărbat și l-au dus la audieri. Însă bărbatul a recunoscut parțial comiterea faptei.

Pe data de 15 mai 2021, în jurul orei 19:00, autoritățile au fost anunțate despe comiterea unei crime. Anchetatorii s-au deplasat la fața locului, unde au găsit victima. Bărbatul a fost declarat decedat, ca urmare a unei insuficiențe cardio-respiratorii acute, consecință a hemotoraxului drept masiv și hemopericardului (sânge acumult în cavitatea pericardului), prin multiple plăgi înjunghiate, cu interesare pericardică și cardiacă. Victima a avut mai multe lovituri. Suspectul a fost identificat, dus la audieri, iar, mai apoi, a fost transportat la Institutul de Psihiatrie «Socola», pentru expertizare psihiatrică. La audieri, suspectul a recunoscut parțial comiterea faptei, a mărturisit Mihaela Apostol, prim-procurorul Parchetului de pe lângă Tribunalul Iași.

Crima macabra la Iasi
Crima macabra la Iasi

Polițiștii au mai spus că sâmbătă după-amiază, cei doi vecini și prieteni din Mânzești, comuna Mogoșești, s-au întâlnit cu scopul de a discuta și a bea câteva pahare cu alcool. Însă, dintr-o dată, între cei doi au apărut mici divergențe de opinii și au început să se certe. Potrivit anchetatorilor ieșeni, la un moment dat, Gavril Agachi a pus mâna pe un cuțit și a început să-l înjunghie, fără milă, în special în zona pieptului pe prietenul său din copilărie. Astfel că victima nici n-a apucat să se apere sau să riposteze în vreun fel. După ce a fost contactat telefonic de către reporterii cotidianului „BZI”, primarul din comuna Mogoșești a mărturisit că a aflat despre producerea tragediei.

Din ce am înțeles eu, după ce au muncit pe câmp toată ziua, cel mai probabil au mai băut pe la vreun bar ceva. Cei doi erau cunoscuți în comunitate ca fiind persoane care consumau alcool. Agresorul era cunoscut ca fiind o persoană agresivă, dar nu credea nimeni că este în stare de așa ceva! Astfel, după ce au muncit și au băut împreună, victima a mers și a dormit acasă la agresor și, acolo, orice a fost posibil, având în vedere că erau sub influența băuturilor alcoolice, a spus și Rodica Roșu, primarul comunei Mogoșești, din județul Iași.

Recomandare Video Impact.ro
Urmăriți Impact.ro și pe
Elena Avramescu
Este redactor Impact.ro. Absolventă a Colegiului Naţional ”Mihai Eminescu” din Buzău, precum şi a Facultăţii de Jurnalism din cadrul Universității Hyperion din Bucureşti, Elena Avramescu...