Creșteri mari de preț pentru biletele de avion. Românii din Diaspora nu s-au înghesuit să achiziționeze bilete pentru întoarcerea în țară de Crăciun

Mihai Roșoiu / 17.11.2020, 19:51
Creșteri mari de preț pentru biletele de avion. Românii din Diaspora nu s-au înghesuit să achiziționeze bilete pentru întoarcerea în țară de Crăciun

Companiile aeriene au scos la vânzare „ofertele” pentru cursele spre țara noastră. În urma unui studiu amănunțit s-au constatat creșteri mari de preț pentru biletele de avion. Românii din Diaspora nu s-au înghesuit să își achiziționeze bilete pentru Crăciun. Costurile ridicate practicate de firmele se specialitate i-au făcut să se gândească mai bine la o revenire pe plaiurile natale.

Creșteri mari de preț pentru biletele de avion. Românii din Diaspora nu mai vin acasă de sărbători

Altădată luate cu asalt de românii stabiliți în străinătate, casele de bilete virtuale ale companiilor aeriene sunt ocolite de clienții fideli. Motivul este reprezentat de prețurile exagerate practicate în această perioadă de operatori. Un studiu realizat de cei de la vola.ro arată cum costurile pentru un zbor în România a crescut serios în anul izbucnirii pandemiei de coronavirus.

„ Românii au continuat să călătorească şi să cumpere bilete de avion cu destinaţia Italia, astfel că preturile biletelor de avion au înregistrat o creştere cu peste 30% a călătoriilor dus-întors, în luna Octombrie.   Dacă anul trecut romanii plăteau pentru un bilet de avion cu destinaţia Italia puţin peste 211 euro în aceasta perioadă, anul acesta preţul a depăşit 300 euro. Într-o situaţie similară se află şi Franţa şi Germania.   Românii îşi pot însă rezerva în continuare bilete de avion la cele mai mici preturi, daca optează pentru o rezervare cu cel puţin 2-3 săptămâni înainte de data plecării. Spre exemplu, un zbor dus-întors pe ruta Bucureşti – Roma costa în perioada 13-17 decembrie puţin peste 60 de euro”, se arată în acest studiu.

Cresteri mari de pret pentru biletele de avion pentru romanii din Diaspora
Cresteri mari de pret pentru biletele de avion pentru romanii din Diaspora

În aceste condiții, cererea pentru bilete cu destinația România în preajma Sărbătorilor de Iarnă ar putea înregistra o scădere importantă. Cetățenii din Diaspora ar putea să nu mai ia în calcul petrecerea Crăciunului alături de familiile din țară din cauza acesot majorări.

Situația s-ar putea schimba pe ultima sută de metri

Ghidându-se după ce s-a petrecut în anii trecuți, reprezentanții vola.ro cred că situația actuală s-ar putea îmbunătăți pe măsură ce ne vom apropia de Crăciun. Și în anii trecuți a existat o cerere însemnată a ofertelor „last-minute”:

“2020 este anul rezervărilor last minute şi plecărilor pe ultima sută de metri. Trendul s-a văzut cel mai mult în lunile Martie – Iunie 2020 şi a fost reluat în lunile de toamnă datorită noilor restricţii generate de noul val al pandemiei. Acest lucru s-a tradus şi uneori prin costuri mai mari pentru pasageri, pentru că au preferat să îşi rezerve biletul de avion cu aproximativ doua săptămâni înaintea călătoriilor.”, mai relevă studiul.

Creșterile mari de preț pentru biletele de avion le-au stricat planurile românilor din Diaspora. 2020 ar putea fi anul în care se va consemna cel mai mic număr de turiști, care vor veni în România de Sărbătorile de Iarnă.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI