Creşte salariul minim brut pentru angajaţii din agricultură. Câţi bani vor primi aceştia

Badea Violeta 18.03.2022, 11:05
Creşte salariul minim brut pentru angajaţii din agricultură. Câţi bani vor primi aceştia

Vești bune pentru angajații din agricultură! Autoritățile au decis să majoreze salariul minim brut pentru această categorie de români. Proiectul de lege a fost aprobat, recent, de către deputații comisiei de agricultură. În prezent, măsura se aplică doar lucrătorilor din construcții. Iată câți bani vor primi chiar de anul acesta!

Angajații din agricultură vor primi mai mulți bani. Cu cât creşte salariul minim brut

Angajații din agricultură primesc, în sfârșit, o veste bună din partea autorităților. Se pare că deputații comisiei de agricultură au avizat, zilele acestea, proiectul de lege care propune stabilirea unui salariu minim de 3.000 de lei pentru această categorie de români.

Inițiativa legislativă prevede ca angajații din agricultură și industria alimentară să beneficieze de aceleași facilități ca lucrătorii din construcții. De pe urma acestui măsuri vor beneficia și angajatorii, fiindcă pentru diferența de aproximativ 700 de lei, de la cât este acum salariul minim pe economie, aceștia nu vor mai fi obligați să achite contribuțiile.

„Am avizat, în Comisia pentru Agricultură, Proiectul de Lege pentru modificarea și completarea OUG nr.114/2018 privind instituirea unor măsuri completare în domeniul investițiilor publice și a unor măsuri fiscal bugetare, adică stabilirea unui salariu minim brut de 3.000 lei, impozitat cu 21%, pentru angajații din Agricultură și Industrie Alimentară, măsură care este în prezent în domeniul Construcțiilor.

Sper ca și colegii mei din Comisiile pentru Muncă și Buget Finanțe să avizeze acest proiect pentru a fi votat în plenul Camerei Deputaților”, a declarat deputatul Florin Barbu, președintele Comisiei pentru agricultură, citat de agrointel.ro.

Se mareste salariul minim brut pentru angajatii din agricultura
Se mareste salariul minim brut pentru angajatii din agricultura

Care este intenția Ministerului Agriculturii

Autoritățile vor să îi convingă pe fermieri să cultive pentru a produce mai multă hrană. În prezent, țara noastră are nu mai puțin de 40 de mii de hectare de teren agricol pe care cresc doar buruieni. Ca să nu mai depindă de importuri, România ar trebui să folosească fiecare bucată de teren.

„Suntem una dintre țările care susținem să cultivăm fiecare metru de pământ să putem asigura securitatea alimentară, inclusiv pentru alte țări. Să nu mai lăsăm o suprafață de 4% teren neproductiv”, a declarat ministrul Agriculturii.

„Când am venit noi aici din Spania nu era absolut nimic, erau pur și simplu bălării, mulți spini. Sunt multe terenuri care ar putea fi valorifocate și care ar putea fi lucrate. Așa ne putem produce hrana cea de toate zilele”, a spus proprietara unei livade, potrivit stirileprotv.ro.

Urmăriți Impact.ro și pe
Badea Violeta
  Este redactor Impact.ro, acest site reușind să îi redea satisfacția reală a unei pasiuni și a unui loc de muncă în acealași timp. Violeta a terminat Facultatea de Jurnalism și...