Crește pensia pentru acești români. Primele detalii: PSD și PNL au decis, 200 de lei în plus

Stan Filon 18.11.2021, 18:59
Crește pensia pentru acești români. Primele detalii: PSD și PNL au decis, 200 de lei în plus

Liderii PNL și cei ai PSD s-au întâlnit joi la o nouă rundă de negocieri privind viitorul guvern al României. A apărut în presă și prima fotografie de la negocierile purtate între cele două părți, care îl înfățișează pe Florin Cîțu, președintele PNL, dar și pe Nicolae Ciucă, premierul desemnat de PNL.

PNL și PSD au căzut de acord să crească pensia minimă garantată

Nicolae Ciucă se află în echipa de negocieri a PNL, după ce a fost propus de liberali pentru funcția de premier al României. De cealaltă parte a mesei, îi putem vedea pe șeful PSD, Marcel Ciolacu, însoțit de Sorin Grindeanu, prim-vicepreședintele PSD.

Surse politice citate de digi24.ro spun că politicienii au căzut de acord asupra includerii în programul de guvernare a majorării pensiei minime garantate! Măsura urmează să fie implementată de noul Executiv. Astfel, pensia minimă garantată va crește de 800 de lei, la 1.000 de lei.

PNL si PSD au cazut de acord sa creasca pensia minima garantata
PNL si PSD au cazut de acord sa creasca pensia minima garantata

Rămâne de negociat majorarea punctului de pensie, a alocațiilor și a salariului minim

Echipele prezente la negocieri trebuie să mai cadă de acord și asupra procentelor de majorare a punctului de pensie, a alocațiilor pentru copii, dar și în ceea ce privește majorarea salariului minim pe economie.

Joi, liderii PNL au votat în unanimitate propunerea lui Nicolae Ciucă pentru funcția de premier, într-o ședință care a durat doar 10 minute. Surse politice spuneau miercuri că președintele Klaus Iohannis le-a transmis liberalilor că îl dorește la Guvern pe Nicolae Ciucă.

Astfel, deși în urmă cu câteva zile Florin Cîțu spunea că varianta Nicolae Ciucă premier nici nu află e masa negocierilor cu PSD, acum situația s-a schimbat. ”În acest moment nu avem această variantă pe masă. Când am venit cu variantă pe masă, am venit cu ea pe masă și a fost votată. Dacă voi veni cu acea variantă pe masă, o voi spune atunci. N-are sens să ne gândim acum”, spunea Florin Ciucă.

Dacă negocierile decurg bine, președintele Klaus Iohannis va invita partidele la consultările de la Cotroceni, iar Guvernul ar urma să primească votul de învestitură săptămâna viitoare. Guvernul PNL-PSD-UDMR va fi unul cu premier rotativ.

Urmăriți Impact.ro și pe