Cresc temperaturile. Un val de aer cald lovește România. Unde se vor înregistra 30 de grade

Stan Filon 21.05.2023, 14:40
Cresc temperaturile. Un val de aer cald lovește România. Unde se vor înregistra 30 de grade

Administrația Națională de Meteorologie a emis prognoza meteo pentru următoarele zile, ocazie cu care am aflat că un val de aer cald lovește România! Așadar, vești bune pentru cei care vor să meargă la început de sezon estival într-o minivacanță pe litoralul Mării Negre! Sunt, totuși, și vești mai puțin bune.

Un val de aer cald lovește România

Meteorologii ANM au precizat că un val de aer cald va lovi România și va aduce cu el temperaturi chiar și de 30 de grade Celsius! Specialiștii meteorologi spun că temperaturile se vor încălzi simțitor începând cu jumătatea săptămânii viitoare. Dn păcate, odată cu temperaturile ridicate, vom avea de-a face și cu furtuni violente și ploi abundente.

„În următoarele zile vom avea în continuare fenomene specifice instabilității atmosferice ce se vor manifesta în mod deosebit după-amiaza și seara, la fel mai multe în zonele montane, în partea de sud, de centru a teritoriului, pe arii mai restrânse. În rest vor mai determina cantități de apă mai importante căzute, în mod deosebit în intervale scurte de timp, intensificări de scurtă durată ale vântului și chiar căderi de grindină, în condițiile în care vorbim de o masă de aer cald. Tabloul meteorologic se va menține și în următoarele zile, astfel încât vom mai înregistra astfel de valori la amiază 27- 28 grade și în zona Capitalei, vorbim de vreme caldă, mai caldă decât în mod normal pentru această dată, în mare parte din interval, maxime de 27-28 grade, dar și cu potențial de instabilitate atmosferică de după-amiază”, a explicat Alina Şerban, meteorolog ANM, la Antena 3 CNN.

Un val de aer cald loveste Romania
Un val de aer cald loveste Romania

Valori termice peste normalul perioadei

Prognoza meteo spune că luni, 22 mai, valorile termice se vor situa ușor peste mediile caracteristice datei în vest și nord-vest și în jurul acestora în rest. Cerul va fi variabil, cu înnorări temporar accentuate, averse și descărcări electrice, după-amiaza și seara, local în regiunile vestice, sudice, la munte și izolat în rest.

În unele zone ale țării, aversele vor avea caracter torențial și vor fi cantități de apă mai însemnate și chiar condiții de grindină. Vântul va sufla slab și moderat, cu ușoare intensificări în regiunile sud-estice, dar de scurtă durată și asociat averselor. Maximele se vor situa între 19 și 27 de grade Celsius, pe când minimele vor coborî până la 6-16 grade Celsius.

Vremea în București

Meteorologii vin cu vești bune pentru București, unde vremea se va menține ușor mai caldă decât în mod caracteristic datei. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 26 grade Celsius, iar cea minimă se va încadra între 10 și 13 grade Celsius.

Cerul va fi variabil, însă nu vor lipsi înorările, care vor apărea după-amiaza, când probabilitatea pentru averse va fi în creștere. Vântul va sufla slab și moderat, cu ușoare intensificări pe timp de zi.

Urmăriți Impact.ro și pe
Stan Filon
Mi-am dorit întotdeauna ca articolele mele să schimbe lucrurile în bine, fie că am scris despre corupția din România  sau am prezentat poveștile de viață ale unor oameni obișnuiți. Îmi...