Cozi uriaşe şi căldură greu de suportat. Călătorii din aeroportul Otopeni se plâng de condiţiile de la controlul paşapoartelor

Iancu Andreea 22.05.2022, 19:12
Cozi uriaşe şi căldură greu de suportat. Călătorii din aeroportul Otopeni se plâng de condiţiile de la controlul paşapoartelor

După ce vremea s-a încălzit considerabil, tot mai mulți turiști au ales să își rezerve concedii peste hotare. Astfel, aeroportul Otopeni a devenit arhiplin, călătorii luând cu asalt terminalele. În contextul unui număr crescut de pasageri care ajung la controlul pașapoartelor, s-au format cozi uriașe. Sute de persoane care au aterizat duminică dimineață au avut de înfruntat o căldură greu de suportat.

Călătorii de pe aeroportul Otopeni au format duminică cozi uriașe la controlul pașapoartelor

Sute de persoane au aterizat duminică dimineață pe aeroportul Otopeni și au fost obligați să îndure condițiile dificile de la controlul pașapoartelor. Angajații care se aflau la serviciu nu au putut să gestioneze numărul mare al pasagerilor din avioane, care au aterizat la un interval foarte scurt de timp. Astfel, timpii de așteptare au depășit o oră, iar sute de persoane au fost obligate să aștepte controlul într-o aglomerație incredibilă, îndurând căldura.

„Așa arată intrarea în România, o țară membră a Uniunii Europene. Și ne mai mirăm de ce ne înjură străinii…”, a fost mesajul său.

Călătorii au format cozi uriașe pe aeroportul Otopeni
Pasagerii curselor aeriene care aterizează pe Otopeni se confruntă cu aglomerația din această perioadă

Compania Aeroporturi București recomandă ca pasagerii să vină cu 3 ore mai devreme

Compania Națională Aeroporturi București (CNAB) atenționează pasagerii care sosesc pe Aeroportul Internațional Henri Coandă despre aglomerările generate de fluxurile de pasageri, în special din zona sosiri internaționale, în cazul orelor de vârf. Aceste aglomerări sunt produse de faptul că, într-un interval foarte scurt, sunt înregistrate de aterizări ale aeronavelor.

„Aceste aglomerări se produc în condiţiile în care, într-un interval foarte scurt de timp, sosesc multe curse internaţionale, iar valorile de trafic de pasageri se ridică deja la peste 85% din valorile ultimului an prepandemic (2019). CNAB şi Poliţia de Frontieră au luat măsuri de suplimentare a personalului care asigură dirijarea/informarea pasagerilor pe fluxul de sosiri şi controlul documentelor. Astfel, la orele de vârf, toate ghişeele de frontieră funcţionează la capacitate maximă şi, în consecinţă, timpul de aşteptare este redus la minimum posibil”, dau asigurări reprezentanţii CNAB.

Pe de altă parte, aglomerările se produc și la orele de vârf, în special dimineața, pe fluxul de plecări internaționale. Personalul aeroportului, agenții de handling și reprezentanții companiilor aeriene, precum și cei de la Poliția de Frontieră și al Brigăzii Antitero fac eforturi pentru a asigura fluiditatea și rapiditatea formalităților și controalelor obligatorii.

„Recomandăm pasagerilor să manifeste răbdare şi înţelegere şi să respecte indicaţiile personalului din aeroport. Totodată, menţinem recomandarea ca pasagerii care vor decola la orele de vârf să se prezinte la aeroport cu trei ore înainte de ora programată a zborului”, mai spune CNAB.

Urmăriți Impact.ro și pe
Iancu Andreea
Redactor online din 2013 și absolventă a UNIBUC, Facultatea de Litere, Specializarea Studii Europene. De asemenea, absolventă a cursurilor de Master din cadrul SNSPA, Facultatea de Comunicare și...