Circulația feroviară pe ruta Gara de Nord-Aeroportul Otopeni și retur, întreruptă. O persoană a fost accidentată de un tren pe traseu

Andra Daoud 18.05.2022, 14:00
Circulația feroviară pe ruta Gara de Nord-Aeroportul Otopeni și retur, întreruptă. O persoană a fost accidentată de un tren pe traseu

Circulația trenurilor între Gara de Nord și Aeroportul Otopeni a fost oprită temporar miercuri, 18 mai, din cauza unui accident. CFR a transmis că un tren a accidentat o persoană în zona punctului de oprire Carpați, iar circulația a fost oprită în ambele sensuri. Când ar urma să fie reluat traficul și ce au mai spus reprezentanții Căilor Ferate Române.

Circulația trenurilor pe ruta Gara de Nord-Aeroportul Otopeni a fost oprită

Un incident petrecut în punctul de oprire Carpați, de pe ruta Gara de Nord-Aeroportul Otopeni a dus la oprirea temporară a circulației feroviare, atât dinspre gară spre aeroport, cât și invers. Reprezentanții CFR au transmis că, din cauza unui accident în care a fost implicată o persoană, au fost nevoiți să oprească temporar mersul trenurilor.

Cei de la CFR le-au cerut scuze călătorilor pentru situația creată și i-au asigurat că iau toate măsurile pentru ca traficul feroviar pe această rută să revină la normal cât mai repede.

Compania Naţională de Căi Ferate CFR SA informează că circulația trenurilor pe relația București Nord – Aeroport și retur este întreruptă temporar, din cauza unui accident înregistrat în zona Punctului de Oprire (PO) Carpați, unde trenul 7932 a surprins și accidentat o persoană.

Menţionăm faptul că, circulația trenurilor spre și dinspre Aeroport este oprită în intervalul orar necesar intervențiilor desfășurate la locul accidentului de către organele abilitate – Poliție/Procuratură, reluarea traficului feroviar fiind condiționată de finalizarea tuturor procedurilor prevăzute pentru astfel de situații.

Compania Naţională de Căi Ferate CFR S.A. transmite scuzele aferente călătorilor, pentru această situație, și îi asigură că traficul va fi reluat imediat ce reprezentanții organelor de cercetare, de la fața locului, permit redeschiderea liniei București Nord – Aeroport.”, a transmis Oana Brânzan, purtătoarea de cuvânt a CFR.

Circulatia feroviara pe ruta Gara de Nord-Aeroportul Otopeni si retur, intrerupta. O persoana a fost accidentata de un tren pe traseu
Circulatia trenurilor pe ruta Gara de Nord-Aeroport Otopeni a fost oprita temporar

Linia ferată Gara de Nord-Aeroportul Otopeni a fost inaugurată în urmă cu un an și jumătate

În decembrie 2020, CFR a inaugurat linia care face legătura între Gara de Nord și Aeroportul Otopeni. Drumul cu trenul între cele două destinații are o durată de 20-25 de minute, intervalul la care plecau trenurile fiind de 40 de minute, iar tariful – 4 lei.

„Am ajuns, cred, la zi undeva în zona de 700 de mii de pasageri anualizat pentru această linie. 600 – 700 mii de pasageri anualizat faţă de traficul săptămânii trecute pe linia de aeroport. Trenurile sunt folosite, deservesc şi zona periurbană cu opriri la Otopeni şi la Mogoşoaia. Ăsta este modelul pe care trebuie să îl promovăm”, spunea atunci Cătălin Drulă, ministru al Transporturilor la vremea respectivă.

În septembrie 2021, cei de la CFR au început să efectueze lucrări de reabilitare ale liniei ferate. Acestea au constat în introducerea de șină continuă sudată, astfel încât să nu mai fie restricții de viteză atunci când temperaturile de afară sunt foarte ridicate.

Urmăriți Impact.ro și pe