EXCLUSIV

Cove trece printr-o perioadă dificilă, după ce a plecat de la Pro TV: “Trebuie să ştii să împaci pe toată lumea” EXCLUSIV

Alexandru Catalan 01.10.2021, 21:12
Cove trece printr-o perioadă dificilă, după ce a plecat de la Pro TV: “Trebuie să ştii să împaci pe toată lumea” EXCLUSIV

Gabriel Coveșeanu, 47 de ani, este nu doar o cunoscută vedetă de televiziune, ci și un actor cu priză la public. Și nu orice fel de public, fiindcă Coveșeanu sau ”Cove” cum îl alintă și prietenii, și fanii, e actor al Teatrului pentru copii ”Ion Creangă” din București. Mai mult, din 2019 este și managerul general al acestei instituții.

Planuri date peste cap

După ce la finele lunii august a decis să facă o schimbare în viața sa profesională, plecând după șase ani de emisiuni realizate sun egida stației PRO TV în favoarea celor de la Prima TV, Cove traversează în aceste zile o nouă perioadă dificilă. De data asta motivul e legat de efectele pandemiei de COVID, care ne-au dat și i-au dat și lui toate planurile peste cap.

”Numai director de teatru să nu fii în perioada asta! Trebuie să știi să împaci pe toată lumea! Așteptăm ultimele norme în baza cărora ar trebui să încercăm să ne continuăm activitatea. Instituțiile de spectacol sunt foarte afectate, din nou, odată cu creșterea ratei de infectare din ultimele săptămâni. Vom încerca să îmbinăm utilul cu plăcutul, adică și să menținem teatrul deschis și să respectăm normele sanitare impuse”, afirmă Cove pentru impact.ro.

Cove trece printr-o perioada dificila, dupa ce a plecat de la Pro TV: “Trebuie sa stii sa impaci pe toata lumea” EXCLUSIV
Cove

Cu ce probleme se confruntă

El atrage însă atenția că există o particularitate în cazul teatrului pe care-l conduce: ”La noi, la , spectatorii, prin firea lucrurilor, vin însoțiți de părinți sau de bunici”.

”Ca atare, adulții trebuie să aibă certificat verde, care să le certifice faptul că s-au vaccinat. Sau un act prin care să demonstreze că au trecut prin boală. Pe când, la copii nu e necesar acte similare. E vorba despre copii până la 12 ani, adică exact segmentul de public căruia noi ne adresăm în primul rând!”, a adăugat el.

Încercări eșuate de a închiria o sală mai mare

Pe de altă parte, o problemă majoră este și limita de locuri impusă de regulile sanitare actuale. ”Noi nu putem să vindem bilete mai mult de 50% din capacitatea sălii. Toate bune și frumoase, numai că sala noastră are 50 de locuri, cea din Piața Biserica Amzei, pe care o știe toată lumea”, a explicat el.

”Nu putem vorbi despre o sală de 200 sau de 400 de locuri. Ca atare, vom avea 25 de persoane în sală. Ceea ce se traduce practic prin 12 familii”, face amărât Cove un calcul al situației de fapt de la ”Ion Creangă”.

Se pare că nici încercările sale de a închiria alte săli de spectacole, mai mari, din centrul Capitalei, în special, nu dau rezultate favorabile, cel puțin la începutul acestei toamne, așa că teatrul se bazează doar pe zestrea sa.

Trebuie să găsească o cale de mijloc

La toate acestea se adaugă și frica. Frică venită nu doar din partea micilor sau marilor spectatori, ci și din partea actorilor și a restului colectivului din teatru.

”Și la noi părerile sunt împărțite. Ca mai peste tot, auzi și una, și alta, și așa, și pe dincolo. Sunt colegi de-ai mei care susțin că activitatea teatrului ar trebui suspendată în actuala situație de fapt. Alții, dimpotrivă, susțin contrariul. Așa că managementul trebuie să găsească o cale de mijloc, să împace pe toată lumea. Și vă asigur, nu e deloc simplu!”, conchide Gabriel Coveșeanu. Vezi AICI ce a spus Cove despre Pro TV!