Cosmin Contra, reacție dură. S-a lăsat cu acuzații de rasism, înainte de România – Suedia

Diana Radu 15.11.2019, 11:58
Cosmin Contra, reacție dură. S-a lăsat cu acuzații de rasism, înainte de România – Suedia

Naționala de fotbal a României se va confrunta astăzi cu echipa Suediei. Meciul dintre cele două echipe din Grupa F se va juca pe Arena Națională, de la ora 21:45. Echipele se vor lupta pentru calificarea la EURO 2020. Însă, înaintea de începerea meciului dintre România și Suedia s-a iscat un nou conflict care s-a lăsat cu acuzații de rasism.

Replici dure înaintea meciului de azi dintre România și Suedia. Ce spune Cosmin Contra?

Înainte de începerea meciului de diseară, fotbaliștii scandinavi au declarat că se tem de scanările rasiste ai suporterilor români și că ei nu vor să ia parte la așa ceva. Racția Federației Române nu a întârziat să apară, aceștia acuzându-i pe suedezi de ignoranță. Mai mult, selecționerul româniei spune despre aceste acuzații că sunt jignitoare.

„Am discutat cu jucătorii despre paşii pe care îi vom urma în caz de rasism. Trebuie să ştim ce avem de făcut dacă este cazul”, a declarat selecționerul Suediei, Janne Anderson, la conferința de presă organizată joi, la București.

„În niciun caz suporterii români nu sunt rasiști și nici poporul român”, a declarat selecționerul Cosmin Contra.

FRF: „Veți fi respectați în România, dar nu veți fi iubiți”

Meciul România-Suedia va avea loc astăzi, de la ora 21:45, pe Arena Națională.
Meciul România-Suedia va avea loc astăzi, de la ora 21:45, pe Arena Națională.

Declarațiile fotbaliștilor care fac parte din echipa Suediei vin în contextul în care în precedentul meci de pe Arena Națională care s-a dat între România și Norvegia, peste 30.000 de copii ar fi avut un comportament rasist. Motiv, pentru care Suedia a ținut să precizeze că nu dorește ca situația să se repete.

Însă, FRF a dat un comunicat de presă prin care-i asigură pe jucătorii scandinavi, că nu va exista niciun conflic de acest gen, iar atâta timp cât se vor afla pe teritoriul României vor fi respectați, dar nu și iubiți.

„Nu există un singur meci în care suporterii naționalei să nu fi respectat rasa și culoarea adversarului din alta țară! Avem noi problemele noastre, dar nu umpleți cu gogoși scutul ignorantei și nu vă faceți săgeți tactice din minciuni! Vikingii noștri, românii, iubesc fotbalul, indiferent de culoarea, rasa, numele, religia jucătorului. Veți fi respectați în România și pe Arena Națională, dar nu veti fi iubiți”, se arată în comunicatul Federatiei Romane de Fotbal.

Ulterior, suedezii s-au apărat, după ce au acuzat inițial echipa României de rasism. FRF le-a oferit un răspuns pe măsură. Selecţionerul nordicilor a explicat în conferința de la București că a avut doar o simplă discuţie cu jucătorii:

„Nu suntem preocupaţi de asta. Sperăm să nu fie probleme din cauza rasismului în meciul de mâine (vineri – n.r.). Băieţii s-au pregătit bine săptămâna aceasta aşa că sunt încrezător înaintea acestui meci”, a spus Janne Anderson, potrivit Digi24.