Coronavirusul a lovit rău handbalul. Câte jucătoare sunt infectate cu Covid-19. Situația este alarmantă

Marian Cărăvan 29.10.2020, 09:00
Coronavirusul a lovit rău handbalul. Câte jucătoare sunt infectate cu Covid-19. Situația este alarmantă

Înaintea celui de-al doilea turneu din Liga Florilor, avem o situație alarmantă. Mai multe echipe au jucătoare infectate cu Covid-19. Coronavirusul a lovit rău handbalul. De azi începe la Sfântu Gheorghe turneul 2 din prima ligă a handbalului feminin românesc.

Handbalul feminin românesc, lovit puternic de coronavirus

Al doilea turneu include etapele 2-5 din Liga Florilor. Noul coronavirus a lovit puternic și în handbalul feminin românesc. Mai multe echipe se confruntă cu această problemă care, în 2020, a dat totul peste cap. Cea mai afectată este chiar campioana României, SCM Râmnicu Vâlcea. Nu mai puțin de 12 jucătoare sunt absente din cauza coronavirusului. Este o situație de-a dreptul dramatică, iar antrenorul Florentin Pera nici nu mai știe cum să gestioneze situația. A rămas cu doar nouă jucătoare valide în lot pentru turneul care începe azi la Sfântu Gheorghe. În plus, echipa nu s-a mai antrenat de cinci zile. CSM Slatina, Crișul Chișineu-Criș, Minaur Baia Mare și Dacia Mioveni sunt adversarele ultimei campioane a României în cele patru zile de turneu.

Ciucă, Hosu, Florica, Trifunovici, Elghaoui, Nikolici, Minevskaja, M. Lopez, Aardahl sunt jucătoarele de la Vâlcea testate pozitiv la noul coronavirus.

Înaintea turneului de la Sfântu Gheorghe, sunt câte patru cazuri de COVID-19 la Măgura Cisnădiei și la Crișul Chișineu-Criș. Și Minaur are patru cazuri pozitive, aici incluzându-l și pe antrenorul Costică Buceschi. La Gloria Bistrița nu pot evolua două jucătoare de echipă națională, în timp ce CSM Slatina a pierdut-o pe vedeta echipei, Lorena Ostase. Ultimul test al acesteia a fost neconcludent, l-a repetat, dar va rata meciul de azi cu Vâlcea. SCM Craiova are și ea două handbaliste infectate, plus antrenorul cu portarii. Câte un caz au raportat și U Cluj Napoca, Activ Plopeni, dar și Gloria Buzău, la buzoieni fiind afectat unul dintre maseurii echipei.

După ce au avut probleme, Dunărea Brăila și HC Zalău (antrenorul Gheorghe Tadici fiind chiar internat în spital) au scăpat acum de emoții, pentru turneul 2. La începutul acestei luni, și cea mai bună handbalistă a lumii, Cristina Neagu, a fost testată pozitiv cu Covid-19.

Handbalul feminin romanesc e afectat de coronavirus

Turneu în două săli din Sfântu Gheorghe

Turneul 2 din Liga Florilor, care cuprinde etapele 2-5, are loc concomitent în două săli din Sfântu Gheorghe. Întrecerea începe joi, 29 octombrie, la ora 11.

La Sala „Kati Szabo” au loc meciurile: CSU Cluj – Dacia Mioveni (ora 11:00), Dunărea Brăila – CSM Galați (13:45), CSM București – Activ Ploiești (16:30), SCM Craiova – Crișul Chișineu-Criș (19:15).

Meciurile de la Sepsi Arena: SCM Rm. Vâlcea – CSM Slatina (ora 11:00), Măgura Cisnădie – Gloria Buzău (13:45), Gloria Bistrița – HC Zalău (ora 16:30, în direct la TVR2), Minaur Baia Mare – Rapid București (ora 18:30, pe TVR1).

 

Urmăriți Impact.ro și pe