Cornel Dinu și Nicolae Badea, implicați în proiectul uriaș care ar fi salvat Dinamo. Cum s-a spulberat planul de multe milioane de euro

Sorin Barbu 01.02.2022, 13:02
Cornel Dinu și Nicolae Badea, implicați în proiectul uriaș care ar fi salvat Dinamo. Cum s-a spulberat planul de multe milioane de euro

Dinamo se află într-o situație dramatică. Datoriile sunt uriașe, oamenii de afaceri nu se înghesuie să preia clubul, iar echipa ocupă locul 15 în prima ligă, la 10 puncte de locul de baraj. Cam atât a mai rămas din visul lui Cristi Borcea, care spunea: „Lăsați-ne să ne pregătim pentru Liga Campionilor”. Lucrurile ar fi putut să arate altfel, dacă ar fi reușit planul pus la cale de Cornel Dinu și Nicolae Badea.

Cornel Dinu și Nicolae Badea, plan pentru salvarea lui Dinamo

Dinamo se îndreaptă cu pași rapizi spre dezastru! „Câinii” au doar 12 puncte din 23 de partide și nu au mai câștigat niciun punct de patru etape, așa că sunt tot mai aproape de retrogradare. 10 puncte îi despart pe jucătorii lui Flavius Stoican de locul de baraj.

Situația financiară este și ea foarte îngrijorătoare chiar dacă gruparea din „Ștefan cel Mare” va încasa 800.000 de euro după ce l-a vândut la Rakov, echipă aflată pe locul trei în prima ligă din Polonia, pe Deian Sorescu. Datoriile sunt mari și banii obținuți din transferul celui mai bun jucător nu ajung decât pentru a stinge câteva mici litigii.

Cornel Dinu este foarte îngrijorat de situația formației unde a jucat și antrenat și pe care chiar a condus-o în mai multe rânduri. Fostul internațional spune că lucrurile ar fi fost grozave dacă planul de acum 20 de ani, în care urma să fie implicat și omul de afaceri Nicolae Badea, ar fost pus în aplicare.

 

„Din toate punctele de vedere, ce se întâmplă la Dinamo are o explicaţie în timp. Lucrurile au fost gândite greşit începând cu anul 2003, apoi sunt mici ridicări, dar mai mult sunt tentaţii de prăpastie.

Eu cu Nicolae Badea, în 2003, am vrut să facem o societate pe acţiuni, o evaluare a valorii de piaţă, cu palmares, siglă, şi să fie emise acţiuni pe piaţă”, a declarat Cornel Dinu la Telekom Sport.

„Procurorul” a explicat și de ce a eșuat toată povestea: Nicolae Badea a fost influențat de mai mulți „prieteni” și a refuzat să participe la acest proiect. Ce a urmat este cunoscut. Dinamo a avut doi patroni, Ionuț Negoiță și spaniolul Pablo Cortacero, sub conducerea cărora s-a afundat în datorii.

„Au fost presiuni la care şi Nicolae Badea a cedat şi, în loc de emiterea de acţiuni, cu un expert care a prezentat în CA, s-a optat pentru varianta cu acţionari, opt, nouă acţionari.

Era greu ca fiecare să aibă aceeaşi strategie, discrepanţe cu aducere de jucători. Apoi a urmat prima insolvenţă, din 2011. A urmat toboganul de după 2003.

Au luat şi titluri, şi campionate la rând. Apar cele două insolvenţe, iar acum e greu de explicat cum se poate face o echipă şi de unde poţi aduce jucători, când există o situaţie financiară precară”, a declarat Cornel Dinu, pentru Telekom Sport.

Dinamo are un program infernal în următoarele trei etape când va înfrunta FC Botoșani, Universitatea Craiova și UTA.

Urmăriți Impact.ro și pe