„Marile probleme abia acum încep pentru Dinamo”. Avertismentul dur al lui Cornel Dinu

Marian Cărăvan 07.08.2020, 10:52

Dinamo a fost salvată de retrogradare în urma deciziei de mărire a numărului de echipe în Liga 1, de la 14 la 16, însă marile probleme abia acum ar urma să înceapă pentru „câinii roșii”. Este avertismentul dur al legendei dinamoviste Cornel Dinu.

Ce probleme pot apărea la Dinamo după salvarea de la retrogradare

Cornel Dinu nu se entuziasmează după decizia FRF de mărire a numărului de echipe în Liga 1, în urma căreia Dinamo a evitat o retrogradare rușinoasă. Legenda dinamovistă care a împlinit de curând 72 de ani, fiind practic de-o vârstă cu clubul din Ștefan cel Mare, avertizează că problemele sunt departe de a fi rezolvate. Din contră, ele s-ar putea accentua. Cornel Dinu a explicat de ce.

„Problemele reale ale lui Dinamo nu se termină deloc cu acest verdict, ba chiar devin mult mai grele de acum înainte. Indiferent dacă vor veni spaniolii, de care nu prea a auzit nimeni, și indiferent de suportul celor din tribune, problema mare de la Dinamo este cui îi folosește și cine va conduce.

Masele pot avea o opinie, dar trebuie dirijate. Marile probleme abia acum încep pentru Dinamo. Meciul cu Viitorul, rar am văzut în istoria lui Dinamo să fie atât de presată în propriul teren. A fost un ritm de horă machidonească. Rar s-a întâmplat în istoria lui Dinamo să treacă atât de puțin de centrul terenului”, a declarat Cornel Dinu, potrivit Digi Sport.

Ce înseamnă trecerea de la 14 la 16 echipe în Liga 1

În urma deciziei de ieri, echipele de pe locurile 6 și 7 din play-out scapă de retrogradare, iar ocupanta locului 8 (ultimul), va participa la un baraj. Astfel, Chindia Târgoviște va disputa pe 9 și 12 august barajul de menținere / promovare în Liga 1 cu ocupanta locului 3 din play-off-ul Ligii 2, CS Mioveni.

Începând cu sezonul viitor, vor retrograda direct două echipe, locurile 15 şi 16, în timp ce echipele clasate pe locurile 13 şi 14 vor susţine meciuri de baraj cu ocupantele locurilor 3 şi 4 din Liga a 2-a. Astfel că există posibilitatea să retrogradeze nu mai puţin de patru echipe la finalul sezonului.

În formula cu 14 echipe, ultimele două clasate retrogradau direct, iar echipa de pe locul 12 (sau 6 din play-out) susținea barajul de menţinere / promovare cu echipa de pe locul 3 din Liga a 2-a.

Urmăriți Impact.ro și pe