EXCLUSIV

Cornel Constantiniu, bolnav de Parkinson, a împlinit 76 de ani. Îi e tare dor de fratele geamăn, cu care făcea schimb de iubite: ”El a fost prințul, eu eram cerșetorul”

Dorina Alexandrescu 07.04.2021, 18:35

Cornel Constantiniu (76 de ani), solistul ”Epocii de Aur”, care în urmă cu 28 de ani a fost diagnosticat cu maladia Parkinson, și-a serbat ieri ziua de naștere, alături de soție. Cornel ne-a spus câteva cuvinte despre regretatul său frate geamăn, Mircea, cu care a avut o puternică legătură de suflet: ”Mi-e tare dor de el, ne plăcea să petrecem împreună, de ziua noastră”. Iar soția artistului, Domnița, ne-a oferit un amplu interviu, în exclusivitate pentru impact.ro.

Cântărețul Cornel Constantiniu suferă de bolnav de Parkinson. A împlinit 76 de ani

Cornel Constantiniu a împlinit 76 de ani, ieri. În interviul pentru impact.ro, soția acestuia, Doinița, ne-a povestit despre petrecerile de pomină pe care Cornel le făcea cu fratele lui geamăn, până în 2009, anul în care Mircea a murit, urmare a unui cancer galopant. ”Când trăia Mircea, fratele său geamăn, le plăcea să se serbeze împreună și să își adune vârsta. Acum ar fi spus că au împreună 152 de ani. Aceasta este una dintre marile sale dureri, că Mircea nu mai este. S-a stins din viață în 2009. Ieri am primit numeroase telefoane și mesaje de felicitare, încă de la prima oră a dimineții. Oamenii îl iubesc pe Cornel și el s-a bucurat că nu l-au uitat”, ne-a spus Domnița Constantiniu, soția lui Cornel Constantiniu.

Interpretul  de muzică ușoară Cornel Constantiniu nu a mai ieșit din casă de aproape un an, de când temutul virus Covid-19 a băgat spaima în omenire. ”Cornel stă în camera lui, are tot ce îi trebuie. Își petrece timpul la televizor, ascultând muzică. L-am protejat de tot ceea ce se întâmplă afară. Eu ies din casă, dar strict unde am nevoie la cumpărături, fie să plătesc facturi. Respect regulile impuse de autorități și, oricum, eu nu ies fără mască”, ne-a spus Domnița Constantiniu.

Cantaretul Cornel Constantiniu este bolnav de Parkinson. A implinit 76 de ani
Cantaretul Cornel Constantiniu este bolnav de Parkinson. A implinit 76 de ani

Cornel Constantiniu: ”Nu am ieșit din cămăruța mea de luni de zile”

Dar și Cornel ne-a zis câteva cuvinte, pe care, din cauza bolii, le-a rostit cu mare greutate: ”Nu am ieșit din cămăruța mea de luni de zile. Nepoții nu i-am văzut de și mai mult timp. Nu am ieșit din casă de dinainte de pandemie. Stau și îmi petrec timpul cu lucruri frumoase. Mi-au dedicat un moment frumos de ziua mea la Radio Cultural și m-am bucurat, așa cum m-am bucurat de urările transmise de prieteni și de colegi. Le mulțumesc pentru urări”.

Cornel Constantiniu și soția lui, actrița Domnița Constantiniu, s-au vaccinat: ”A fost opțiunea noastră, cred că doar așa putem scăpa de acest virus, numai cu acest vaccin. Dacă cercetătorii mari din lume spun că este bun, noi nu am stat deloc pe gânduri. Când am fost cu Cornel să ne vaccinăm, el a fost felicitat când a fost recunoscut, cine este. Vorbim despre un om care nu mai poate merge pe picioare, din cauza bolii, și se deplasează doar în cărucior. Tot din pricina bolii nu mai poate vorbi. Dacă toți oamenii s-ar vaccina, am putea scăpa de acest virus ce a împânzit planeta. Mare păcat că unii îl refuză. Medicul lui Cornel, Ovidiu Băjenaru, a murit de Covid-19”, ne-a mai dezvăluit Domnița.

Solistul a suferit două operații pe creier, în Africa de Sud și la Viena

Artistul suferă de maladia Parkinson încă din 1993, răstimp în care a suferit două intervenții chirurgicale: ”Cornel a fost operat pe creier, pentru prima dată, în Africa de Sud, la Cape Town, pe când trăia Mircea. El era stabilit acolo. Intervenția chirurgicală a lui Cornel pe creier a fost în 1999. Cea de-a doua operație pe creier a suferit-o la Viena, în  2004. A fost operat de marele profesor Francois Alesch”, susține soția artistului.

”Mă uit, înapoi, la viaţa mea şi îmi dau seama că a fost un lung şir de miracole, pe care nu le-am trăit conştient. Cu ani în urmă, nu-mi dădeam seama ce grozav e simplul fapt că trăiesc şi că sunt sănătos. Operaţiile pe care le-am făcut au fost extraordinar de dificile. În 2004 m-au deschis cu o bormaşină. Am stat 11 ore treaz şi conştient, cu capul imobilizat într-o menghină. Acum am fire în creier şi un aparat la piept, care mă ajută să mă mişc cât de cât normal”, povestea Cornel Constantiniu. Cu actrița Domnița Constantiniu el are doi băieți, Alexandru și Mihai, care i-au dăruit cinci nepoți. De la Alexandru are trei nepoţi: Paul Christian, care împlinește 11 ani pe 13 iulie, pe Ana, care va împlini 8 ani, şi Matei Nicolae (5 ani), iar de la Mihai are doi nepoţi: Artis (8 ani) şi Lorian (5 ani).

”Nu numai în piesă, dar şi în viaţă, eu am fost cerşetorul, iar fratele meu geamăn, Mircea, a fost prinţul!”

În 2015, Cornel Constantiniu a lansat cartea ”Zăpezile copilăriei”, un volum de aproape 300 de pagini, pe care l-a scris singur, la mașina de scris, cu un singur deget. ”Nu numai în piesă, dar şi în viaţă, eu am fost cerşetorul, iar fratele meu geamăn, Mircea, a fost prinţul”, nota Cornel, în romanul despre viața sa. Gemenii Cornel și Mircea Constantiniu semănau ca două picături de apă, fiind adesea confundați până și de mama lor. Adesea, în loc să îl trezească pe Cornel, pentru a ajunge la cursurile Facultăţii de Teatru, ea îl trezea pe Mircea, student la Arte Plastice, care avea cu totul alt program. În copilărie, ei au câştigat selecţia pentru rolurile din piesa ”Prinţ şi cerşetor”, jucând în peste 800 de spectacole.

Mai apoi, drumurile lor s-au separat. Cornel Constantiniu a câştigat un premiu important la Festivalul Mamaia, iar Mircea decora interioarele unei ambasade occidentale. Nevasta unui diplomat s-a îndrăgostit lulea de el și l-a scos din ţară în portbagajul maşinii, mutându-se la Capetown. Pentru că cei doi frați semănau atât de bine, ei mai se inversau, la întâlnirile amoroase: ”Le mai schimbam între noi. Mergeam la întâlnirea cu fete, în locul celuilalt. De-ale tinereții”, povestea Cornel, într-o emisiune tv, cu ani în urmă. Cornel a avut lipici la femei, dar nu a avut ochi decât pentru Domnița, pe care a cunoscut-o pe băncile facultății: ”O să te iau de nevastă. Tot soția mea vei fi!”, îi spunea el, pe când erau colegi.

Urmăriți Impact.ro și pe