Interpreta de muzică populară din România care s-a rugat pentru noi concerte. „Am pus mâna pe piatra aia mare şi am primit cântare” (exclusiv)

Iancu Andreea 04.02.2021, 15:35
Interpreta de muzică populară din România care s-a rugat pentru noi concerte. „Am pus mâna pe piatra aia mare şi am primit cântare” (exclusiv)

Interpreta de muzică populară Saveta Bogdan a făcut o dezvăluire inedită. Artista a mărturisit că rugăciunile au ajutat-o să aibă noi concerte. Cântăreața a vorbit despre credință și obiceiurile sale, dar și despre o perioadă dificilă și dureroasă din viața sa.

Cum a reușit interpreta de muzică populară să aibă noi concerte

Este unul dintre numele importante ale muzicii populare românești, fiind îndrăgită de mulți fani ai genului. Saveta Bogdan are povești de viață pe care le-ai asculta cu plăcere, la fel ca istorisirile bunicii. Într-un interviu exclusiv pentru playtech.ro, interpreta de muzică populară a vorbit despre credință și despre modul în care aceasta a ajutat-o de-a lungul timpului. Fiind o fire credincioasă, Saveta Bogdan a povestit că rugăciunile au ajutat-o să aibă noi concerte.

Într-o perioadă tot mai dificilă pentru artiști, cântăreața de muzică populară a apelat la credință. Aceasta a fost în urmă cu un weekend la Mănăstirea Dervent, din Constanța, unde l-a comemorat pe regretatul solist Aurelian Preda. Momentul dureros a fost însă încununat de o întâmplare fericită. Saveta Bogdan a mărturisit că a aflat despre crucile miraculoase de la Dervent și a mers pentru a se ruga. Ca un semn divin, la scurt timp după prezența sa în lăcașul de cult, interpreta a fost solicitată pentru o cântare.

Nu am știut despre ele. Sunt o minune de la Dumnezeu. Oamenii vin și se roagă la aceste pietre în formă de cruce. M-am rugat și eu, am pus mâna pe piatra aia mare și imediat am primit o cântare la Hanul lui Manuc. Pentru toată lumea este greu în această perioadă, mai ales pentru artiști, care nu-și pot exercita meseria, ne-a mai mărturisit Saveta Bogdan.

Interpreta de muzică populară, Saveta Bogdan
Interpreta de muzică populară, Saveta Bogdan

Pierderea fratelui, bolnav de hepatita B încă o macină. Artista și-a făcut analizele

Alături de Saveta Bogdan, la Mănăstirea Dervent au fost și fiica adoptivă a lui Aurelian Preda, dar și alți colegi de breaslă. Totuși, un alt eveniment nefericit a determinat-o pe interpreta de muzică populară să poarte doliu. Fratele său, diagnosticat cu hepatita B, s-a stins din viață în urmă cu un an. Acesta a pierdut lupta cu boala în numai o lună. Pentru că cei doi frați au locuit o bună perioadă de timp împreună, artista a considerat că trebuie să își facă și ea analizele.

Fratele meu avea hepatita B. Într-o lună de zile s-a stins. Mi-am făcut și eu probe hepatice pentru că a mâncat cu lingurile mele, a stat la mine în casă, a povestit Saveta Bogdan, pentru playtech.ro.

Urmăriți Impact.ro și pe
Iancu Andreea
Redactor online din 2013 și absolventă a UNIBUC, Facultatea de Litere, Specializarea Studii Europene. De asemenea, absolventă a cursurilor de Master din cadrul SNSPA, Facultatea de Comunicare și...