Corina Chiriac, lăsată fără iubit de Securitatea lui Ceaușescu. Detalii neștiute din viața amoroasă a celebrei cântărețe

Alexandru Catalan 26.10.2020, 10:09

Corina Chiriac, una dintre cele mai îndrăgite cântărețe de muzică ușoară din România ultimilor decenii, a împlinit luni, 26 octombrie, 71 de ani. Despre poveștile ei de dragoste nu se știau însă chiar foarte multe, cu atât mai puțin detaliul care a ieșit la iveală în ultimii ani, acela că a rămas fără iubit din cauza Securității lui Ceaușescu.

Corina Chiriac, despărțită de iubit de Securitatea lui Nicolae Ceaușescu

Cu o carieră de 50 de ani la activ, începută în martie 1970, la concursul „Steaua fără nume”, Corina Chiriac este actriță de meserie. Puțină lume știe că ea a absolvit Institutul de Artă Teatrală și Cinematografică „I.L. Caragiale”, în aceeași promoție cu Mircea Diaconu, George Mihăiță, Florin Zamfirescu, Ștefan Velniciuc sau Tamara Crețulescu. Va juca pe scena unor diverse teatre din București și din țară, dar și în filme, precum „Cu mâinile curate”, cu Sergiu Nicolaescu sau „Aventuri la Marea Neagră”, cu Florin Piersic. Lansarea ei în lumea muzicii se produce cu melodia „Valurile Dunării”.

Pe 1 octombrie 1988 pleacă într-un turneu în Statele Unite și se stabilește la Los Angeles. Va reveni în România în august 1994, unde reia seria concertelor prin țară și în lume. Din 1997 reia seria colaborărilor cu televiziunea publică, iar apoi și cu o serie de alte televiziuni private, TVRM, TV Neptun Constanța sau Național TV, apărute după 1990, ca urmare a schimbării regimului comunist.

Karel Gott a fost cel mai mare cantaret din istoria Cehiei. La moarte acestuia, guvernul a decretat zi de doliu national

Părinții Corinei Chiriac, Mircea și Elisabeta, de care actrița continuă să fie foarte legată și după plecarea lor din această lume, au fost profesori la Conservatorul „Ciprian Porumbescu”, mama fiind profesoară de pian. Corina nu a putut urma cariera mamei, având degetele prea mici pentru a atinge octavele și a sfârșit prin a studia vioara timp de șase ani. Între 1993 și 1997 a fost căsătorită cu Virgil Anastasiu, pe care l-a cunoscut în perioada șederii sale în Statele Unite. Se pare însă că a fost vorba doar despre o căsătorie de conveniență, care nu a durat nici măcar cinci ani.

Iar marea pasiunea amoroasă a Corinei Chiriac ar fi rămas un cântăreț ceh, consacrat în vechiul regim și apreciat și în România, Karel Gott, care are în prezent 81 de ani. Povestea lor de amor ar fi întreruptă brutal de intervenția Securității Române, care nu i-au permis Corinei întreținerea unei asemenea relații. Cu ocazia aniversării sale, Corina Chiriac a postat pe pagina sa de Facebook o serie de fotografii personale, sub titul de „mic istoric al unui bebe”, pe care Impact.ro se grăbește să vi le redea (click în galeria foto la începutul articolului)

Urmăriți Impact.ro și pe