Copiii care nu vor purta mască în instituțiile de învățământ. Anunțul lui Nelu Tătaru

Rădulescu Valentin 01.09.2020, 14:03
Copiii care nu vor purta mască în instituțiile de învățământ. Anunțul lui Nelu Tătaru

Nelu Tătaru a făcut recent un anunț cu privire la copiii care nu sunt obligați să poarte mască în instituțiile de învățământ. De asemenea, acesta a informat și părinții că declarația pe propria răspundere nu va mai fi necesară, iar astfel se va merge pe încredere și responsabilitate. Când vor afla părinții cu exactitate cum vor începe copiii lor școlile?

Ce categorie de copii nu va purta mască de protecție?

Potrivit noilor informații apărute, copiii de la grădiniță cu vârsta până la cinci ani, nu vor fi nevoiți să poarte mască de protecție. De astfel, Ministrul Sănătății a precizat că declarația pe propria răspundere a părinților, care trebuia completată la începutul școlii sau a grădiniței, nu va mai exista. Totodată, fiecare va avea responsabilitatea de a efectua triajul observațional din informarea părinților sau din informarea cadrelor didactice, mai susține Nelu Tătaru.

„Libertatea acordată unităților de învățământ sub coordonarea inspectoratelor școlare și a comunității Comitetul pentru Situații de Urgență este acea de centralizare în contextul în care vrem ca fiecare unitate școlară să înceapă pe un scenariu particular acest an școlar. Primordială pentru a începe în acel scenariu 1, verde, este distanțarea”, a anunțat Ministrul Sănătății, potrivit edupedu.ro.

Copiii care nu vor purta mască în instituțiile de învățământ. Anunțul lui Nelu Tătaru
Sursă Foto: mediafax-foto-alexandru-dobre

Când vor afla părinții cum încep copiii lor școala?

Potrivit Ministrului Sănătății, până la data de 10 septembrie, părinții nu vor afla cu exactitate în ce condiții vor începe copiii școala. Totul deoarece abia pe 10 septembrie Comisiile de Administrație ale școlilor vor prezenta comitetelor județene, Direcțiilor de Sănătate Publică și Inspectoratului scenariul hotărât, susține Nelu Tătaru.

„În următoarea perioadă, vom evalua și spitalele de pediatrie, pentru a putea avea avea și capacitatea lor, în eventualitatea creșterii numărului cazurilor odată cu deschiderea școlilor.(…) Urmează o lună septembrie, o lună cu mai mulţi factori care pot duce la o creştere a numărului de cazuri, în consecinţă a creşterii transmiterii comunitare.

Luni va fi o ultimă zi înainte de reluarea activităţii în unităţile de servire cu capacitate închisă, precum și în hoteluri, teatre, cinematografe.”, a spus Nelu Tătaru acum câteva zile, potrivit antena3.ro.

Urmăriți Impact.ro și pe