Contrabanda cu țigări a devenit ca în filmele SF. Ce s-a descoperit la granița cu Ucraina

Stan Filon 12.08.2021, 14:48
Contrabanda cu țigări a devenit ca în filmele SF. Ce s-a descoperit la granița cu Ucraina

Contrabandiștii de țigări caută noi și noi metode de a păcăli poliția de frontieră pentru a-și aduce marfa în România. După ce au reușit să ascundă pachete de țigări în cheresteaua adusă în țară, acum au început să folosească metode rupte parcă din filmele SF.

Contrabanda cu țigări din România a devenit ca în filmele SF

Cei care au descoperit ultima metodă folosită de traficanții de țigări au fost polițiștii de frontieră din Halmeu, județul Satu Mare. Aceștia au văzut în aer un colet negru transportat de o dronă. Au urmărit pachetul aflat în aer și au văzut că a aterizat undeva la 1500 de metri de granița cu Ucraina.

Oamenii legii au mers pe urma coletului și l-au găsit într-o livadă. În aceeași livadă au descoperit și un bărbat de 32 de ani, care dădea târcoale. Acesta era chiar proprietarul livezii respective și le-a făcut polițiștilor și turul casei, unde aceștia au mai descoperit alte câteva colete ca cel lăsat de dronă în livadă.

Contrabanda cu tigari din Romania a devenit ca in filmele SF
Contrabanda cu tigari din Romania a devenit ca in filmele SF

Țigări aduse în livadă cu drona

Oamenii legii au numărat un total de 2.990 pachete cu ţigări de diferite mărci, în valoare de 34.983 lei. Cum cel care a manevrat drona se afla în Ucraina, polițiștii au anunţat autorităţile din țara vecină, în vederea cercetării în comun a cazului.

Tot colete voluminoase au observat și polițiștii de frontieră de la Valea Vișeului asupra a trei bărbați. Când aceștia au fost somați să se oprească, cei trei au rupt-o la fugă, spre Ucraina. Nici atunci când polițiștii au tras focuri de armă în plan vertical suspecții nu s-au oprit. Au găsit în bagajul abandonat 5.964 pachete cu țigări cu timbru Duty-Free, în valoare de aproximativ 70.000 lei.

”O altă acțiune pe linia combaterii contrabandei cu produse accizabile din tutun s-a derulat ieri, 11 august, în jurul orei 23.30, în zona de competenţă a Sectorului Poliției de Frontieră Sighetu Marmaţiei – judeţul Maramureş, când colegii noştri au legitimat, pe raza localităţii Crăciuneşti, la aproximativ 500 m de graniţa cu statul vecin, un tânăr în vârstă de 22 de ani care nu îşi justifica prezenţa în zonă, la acea oră. Deoarece în imediata apropiere au fost găsite şase colete cu țigări, acestea au fost duse la sediul sectorului, iar în urma inventarierii a rezultat cantitatea de 4.518 de pachete cu țigări de diferite mărci, în valoare de 52.860 lei”, se arată în comunicat.

Urmăriți Impact.ro și pe
Stan Filon
Mi-am dorit întotdeauna ca articolele mele să schimbe lucrurile în bine, fie că am scris despre corupția din România  sau am prezentat poveștile de viață ale unor oameni obișnuiți. Îmi...