Continental are nevoie de mai mulți angajați. Grupul german cere politici mai eficiente pentru integrarea muncitorilor străini

Bogdan Bârliga 07.07.2022, 13:56
Continental are nevoie de mai mulți angajați. Grupul german cere politici mai eficiente pentru integrarea muncitorilor străini

Grupul german Continental cu aproximativ 232.000 de angajaţi la nivel mondial cere autorităților să relaxaze condițiile pentru angajarea muncitorilor din afara UE.

Doar în Germania în acest an Continental estimează că ar avea nevoie de 2.500 de noi angajați în domeniile tehnologia informaţiei şi logistică.

Unde sunt muncitorii

Germania are nevoie de mai mulţi muncitori străini şi politici mai eficiente pentru integrarea lor pe piaţa muncii, dacă vrea să îşi salveze sistemul de securitate social de la colaps în viitor, a avertizat miercuri producătorul de componente auto Continental AG, citat de agerpres.ro.

„Impactul schimbărilor demografice, al decarbonizării şi digitalizării este uriaş. Dezechilibrul de pe piaţa muncii pune în pericol nu doar standardul de viaţă din Germania. Sistemele noastre sociale sunt de asemenea în pericol să intre în colaps”, a avertizat directorul de relaţii umane şi sustenabilitate de la Continental, Ariane Reinhart.

Continental are nevoie de 2.500 de muncitori calificaţi în Germania numai în acest an, în special în domeniile tehnologia informaţiei şi logistică.

Potrivit lui Ariane Reinhart, Germania trebuie să elimine birocraţia şi să pună la punct un concept pentru imigraţia controlată a muncitorilor străini precum şi pentru o recalificare mai rapidă decât în trecut a celor care caută un loc de muncă.

Continental nu este singura companie germană care cere cu disperare muncitori străini. Deficitul de personal din industria aeriană a provocat un haos în aeroporturile din Germania, tocmai când începe sezonul vacanţelor de vară, forţând Guvernul de la Berlin să pregătească un cadru legal care să urgenteze angajarea de personal de securitate de peste hotare, mulţi dintre ei din Turcia.

Continental în România

Continental a făcut investiții în România de aproximativ 150 de milioane de euro în 2021 în echipamente de ultimă generație și în crearea de noi tehnologii pentru sectorul automotive.

Continental deţine șase unităţi de producţie și patru centre de inginerie în Timişoara, Sibiu, Carei, Nădab şi Iaşi, precum și un centru de distribuţie a anvelopelor în București.

În perioada 1999 – 2021 Continental a investit peste 2 miliarde de euro în activităţile din România. La finalul anului 2021 compania avea peste 17.500 de angajaţi, din care peste o treime reprezentată de ingineri și informaticieni și va continua să angajeze în funcție de viitoarele proiecte.

Pentru acest an Continental Romania are planificate investiții în valoare comparabilă cu cele de anul trecut, atât în ceea ce privește extinderea sediilor, cât și în noi echipamente pentru centrele de inginerie și pentru fabricile de anvelope, de componente electronice și ContiTech din țară.

Urmăriți Impact.ro și pe
Tags: