Continental are peste 17.500 de angajați în România. Doar în 2021 compania a investit 150 de milioane de euro

Bogdan Bârliga 18.03.2022, 09:40
Continental are peste 17.500 de angajați în România. Doar în 2021 compania a investit 150 de milioane de euro

Continental a făcut investiții în România de aproximativ 150 de milioane de euro în 2021 în echipamente de ultimă generație și în crearea de noi tehnologii pentru sectorul automotive.

Continental deţine șase unităţi de producţie și patru centre de inginerie în Timişoara, Sibiu, Carei, Nădab şi Iaşi, precum și un centru de distribuţie a anvelopelor în București.

Investiții totale de 2 miliarde de euro în România

În perioada 1999 – 2021 Continental a investit peste 2 miliarde de euro în activităţile din România. La finalul anului 2021 compania avea peste 17.500 de angajaţi, din care peste o treime reprezentată de ingineri și informaticieni și va continua să angajeze în funcție de viitoarele proiecte.

Diferența față de numărul de angajați înregistrat la finalul anului precedent (peste 20.100 la final de 2020) o reprezintă finalizarea procesului care a vizat dezlipirea diviziei Powertrain de grupul Continental, transformată în compania Vitesco Technologies, listată la bursă in 2021.

Noi investiții planificate pentru 2022

Pentru acest an Continental Romania are planificate investiții în valoare comparabilă cu cele de anul trecut, atât în ceea ce privește extinderea sediilor, cât și în noi echipamente pentru centrele de inginerie și pentru fabricile de anvelope, de componente electronice și ContiTech din țară.

Într-un interviu acordat impact.ro Christian von Albrichsfeld, Head of Country Continental Romania, declara că  în acest an vor mai fi angajate cel puțin 1000 de persoane în cadrul departamentelor deținute de companie pe plan local.

În ce domenii activează Continental

Grupul german dezvoltă și produce anvelope de ultimă generație, curele de transmisie, conducte de aer condiționat din aluminiu, furtunuri pentru inducția aerului, precum și de încălzire/ răcire, produse și tehnologii electronice de siguranță pasivă și activă, radare și senzori, instrumentare de bord, unități electronice și tehnologii inovative software, atât pentru industria automotive, cât și pentru orașele inteligente.

Produse și tehnologii pentru mașini cu un nivel tot mai avansat de conducere asistată și automatizată sunt dezvoltate de echipele din Iași, Sibiu, Nădab, Carei și Timișoara (Anvelope, Automotive și ContiTech) alături de diviziile Continental internaționale.

Strategic Project Semiconductor Management

O abordare strategică pe termen lung este necesitatea de a aborda o piața și un mediu de aprovizionare semnificativ schimbate. Prin urmare, Continental Automotive a înființat „Proiectul Strategic al Managementulului Semiconductorilor” (“Strategic Project Semiconductor Management”) pentru a dezvolta strategii și procese eficiente și durabile prin care să asigure o aprovizionare sigură și competitivă de semiconductori.

Obiectivul proiectului este de a se asigura că, în viitor, Continental își poate asigura aprovizionarea și poate planifica cererea de componente pentru 24 de luni într-o prognoză continuă și cinci ani pentru componente strategice.

Urmăriți Impact.ro și pe
Tags:
Bogdan Bârliga
Este editorul coordonator al secției Auto de pe Impact.ro. A început să lucreze în presă din anul 2002 și a experimentat mai multe domenii de activitate ( politic, social, economic) până...