Constanța, pe urmele Ploieștiului. Rămâne fără apă caldă în plin sezon estival

Elena Avramescu 12.08.2022, 15:07
Constanța, pe urmele Ploieștiului. Rămâne fără apă caldă în plin sezon estival

Un alt oraș din România se confruntă cu problema apei calde, iar de data aceasta este vorba despre Constanța. Anunțul a fost făcut chiar de Primăria Constanța, spunând că din data de 16 august o să fie sistată furnizarea cu apă caldă menajeră. Din păcate, nu doar locuitorii racordați la sistemul centralizat vor avea de suferit, ci și turiștii veniți la mare, ținând cont că suntem în plin sezon estival.

Constănțenii rămân fără apă caldă de săptămâna următoare

„Având în vedere că în această perioadă, în scopul pregătirii sistemului de termoficare pentru sezonul rece, se impune executarea unor lucrări de întreţinere şi reparaţii a instalaţiilor de producere a energiei termice din CET Palas şi a celor de transport şi distribuţie aflate în administrarea Termoficare Constanţa SRL fiind totodată necesare opriri tehnologice solicitate de constructor pentru derularea programului de investiţii de modernizare a reţelei de transport a agentului termic primar, vă informăm că în perioada 16.08.2022-31.08.2022 va fi oprită furnizarea apei calde de consum în municipiul Constanţa”, este anunțul dat de Primăria Constanța.

Vesti proaste pentru bucuresteni. Aproximativ 140 de blocuri, fara apa calda. Care sunt zonele afectate 1
Constantenii raman fara apa calda

55.000 de apartamente din Ploiești, fără apă caldă pentru 30 de zile

În urmă cu două săptămâni, operatorul care furnizează agent termic în Ploiești a anunţat sistarea furnizării de apă caldă menajeră, pentru o perioadă de minim 30 de zile. Motivul ar fi demararea reparațiilor la rețea, însă această măsură drastică afectează aproximativ 55.000 de apartamente.

Astfel că apa caldă a fost oprită pentru reparații la Cazanul de Apă Fierbinte (CAF) 2, fiind singura sursă utilizabilă pentru producerea energiei termice în CET Brazi. SC Termoficare Prahova SA, noul operator care furnizează agent termic în oraș, spune că a propus autorităților publice locale ca în toată perioada operațiunilor de reparații să asigure o sursă alternativă de furnizare a apei calde menajeră, prin închirierea și instalarea a două Cazane Mobile de Apă Fierbinte.

„Caracterul urgent al operațiunii de reparație a singurei surse de producție a energiei termice, respectiv a Cazanului de Apă Fierbinte Nr. 2 din CET Brazi, dar și realitatea tehnică din teren, obligă SC Termoficare Prahova SA să ia măsura nedorită de sistare a furnizării apei calde menajeră pe raza Municipiului Ploiești, începând cu data de 1 august 2022, pentru o perioadă de aproximativ 30 de zile”, găsim notat într-un comunicat de presă al SC Termoficare Prahova SA.

Cu toate acestea, primarul municipiului Ploiești Andrei Volosevici a susținut că nu a existat nicio informare din partea operatorului cu privire la faptul că apa caldă urmează să fie oprită vreme de o lună.

„Primăria nu a fost anunțată. Ne-au sunat cetățenii după ce au văzut afișele la blocuri cu anunțurile și am înțeles că ar fi vorba de niște reparații la CET. Pe de altă parte, este logic să fie efectuate astfel de reparații pe timpul verii”, a spus Andrei Volosevici, potrivit observatorulph.ro.

Recomandare Video Impact.ro
Urmăriți Impact.ro și pe
Elena Avramescu
Este redactor Impact.ro. Absolventă a Colegiului Naţional ”Mihai Eminescu” din Buzău, precum şi a Facultăţii de Jurnalism din cadrul Universității Hyperion din Bucureşti, Elena Avramescu...