Orașul în care se oprește apa caldă. 55.000 de apartamente vor rămâne fără apă timp de 30 de zile

Beatrice Dumitru 28.07.2022, 12:23
Orașul în care se oprește apa caldă. 55.000 de apartamente vor rămâne fără apă timp de 30 de zile

Operatorul care furnizează agent termic în oraș anunţă sistarea furnizării de apă caldă menajeră, pentru o perioadă de minim 30 de zile, iar motivul invocat de societate este că, de la această dată, vor fi demarate reparații la rețea. Măsura anunţată afectează aproximativ 55.000 de apartamente.

O lună fără apă caldă

Cetățeni au semnalat că au găsit la scara blocurilor afișe cu anunțul legat de sistarea apei calde începând cu data de 1 august și vor fi afectate 55.000 de apartamente.

Astfel, municipiul Ploiești va rămâne timp de o lună fără apă caldă, fiind oprită pentru reparații la Cazanul de Apă Fierbinte (CAF) 2, singura sursă utilizabilă pentru producerea energiei termice în CET Brazi. SC Termoficare Prahova SA, noul operator care furnizează agent termic în oraș, susține că a propus autorităților publice locale ca, în perioada operațiunilor de reparații, să asigure o sursă alternativă de furnizare a apei calde menajeră, prin închirierea și instalarea a două Cazane Mobile de Apă Fierbinte.

Orașul în care se oprește apa caldă. 55.000 de apartamente vor rămâne fără apă caldă timp de 30 de zile
Ploieștiul va rămîne o lună fără apă caldă.

Caracterul urgent al operațiunii de reparație a singurei surse de producție a energiei termice, respectiv a Cazanului de Apă Fierbinte Nr. 2 din CET Brazi, dar și realitatea tehnică din teren, obligă SC Termoficare Prahova SA să ia măsura nedorită de sistare a furnizării apei calde menajeră pe raza Municipiului Ploiești, începând cu data de 1 august 2022, pentru o perioadă de aproximativ 30 de zile”, potrivit unui comunicat de presă al SC Termoficare Prahova SA.

Ce spune primarul municipiului Ploiești

Primarul municipiului Ploiești Andrei Volosevici a susținut că nu a existat nicio informare din partea operatorului cu privire la faptul că apa caldă va fi oprită timp de o lună.

Primăria nu a fost anunțată. Ne-au sunat cetățenii după ce au văzut afișele la blocuri cu anunțurile și am înțeles că ar fi vorba de niște reparații la CET. Pe de altă parte, este logic să fie efectuate astfel de reparații pe timpul verii”, a spus Andrei Volosevici, potrivit observatorulph.ro.

Și directorul RASP Ploiești Zoia Staicu a precizat că nu primit nicio informare referitoare la oprirea apei în municipiu și că a aflat de la cetățeni.

Urmăriți Impact.ro și pe
Beatrice Dumitru
Este redactor pe zona de Actualitate Impact.ro. Beatrice a absolvit Facultatea de Jurnalism și cursurile de prezentatori, redactori, reporteri și operatori tv în cadrul Academiei de Radio și...