EXCLUSIV

Concurentul de la ”Românii au talent” care picta cu ”praf de stele” a ajuns la munca de jos. „Mă rupe de spate” EXCLUSIV

Simona Ecovoiu 07.09.2021, 19:07

În urmă cu opt ani, Andrei Pavel, pictor, compozitor și poet, impresiona pretențiosul juriu al concursului ”Românii au talent”, de la PRO TV, cu tablourile sale, realizate cu ”praf de stele”, un sclipici auriu. Acum, la opt ani distanță, de la acea performanță notabilă, îl regăsim pe același Andrei Pavel muncind în construcții, plin de vopsea și de var: ”Sunt zugrav, stau pe schele și câte 20 de ore, am învățat meserie de la tatăl meu. Nu e o rușine, e un mod de a câștiga bani de buzunar”, ne-a povestit Andrei Pavel, în exclusivitate pentru impact.ro.

Andra l-a lăudat, în 2013: ”Ai adus o sclipire în plus. Mi-a plăcut de tine!”

Vă mai amintiți de Andrei Pavel, artistul care-și înfrumuseța lucrările cu ”praf de stele”? Jurații emisiunii ”Românii au talent” au fost impresionați, acum opt ani, de numărul său artistic, prezentat în competiție, fiind lăudat de Andra: “Ai adus o sclipire în plus. Mi-a plăcut de tine. Mi-a plăcut mult. Bravo!”, a spus ea.

Andrei Pavel și-a văzut însă de drumul lui, după această performanță notabilă. Este poet, pictor, desenator, actor și compozitor, dar iată că nu aceste talente îi aduc acum bani în buzunar, conform propriilor declarații:

”Toată vara am fost pe șantier, îmi place să repar case. De la vreo 13 ani mergeam cu tata și munceam în construcții, de pe vremea când dădeam cimentul la lopată. Știu tot ce ține de pereți. A fost un job de vară. Uneori mă rupe de spate, când car saci cu ciment. Mă deranjează coloana, am avut în adolescență o trupă dance, de atunci am o vertebră care apasă pe un nerv, îmi mai dă dureri, mai face figuri”, spune Andrei Pavel, în exclusivitate pentru impact.ro.

”Stau pe schele și câte 20 de ore zilnic”

Fostul concurent de la ”Românii au talent” muncește enorm, dar nu se plânge, chiar dacă doarme doar câteva ore pe noapte:

”Stau pe schele și câte 20 de ore zilnic, până la 1 noaptea. Recunosc, nu pot munci în echipă, n-am cum să împart banii în mod egal cu cineva care pleacă la jumătatea zilei. Am stat și 30 de ore la reparații, lucrez în etape. Am fost administratorul unei clădiri, pe care o reparam. Nu sunt zidar, sunt zugrav. Este o chestie la care mă pricep. Știu să fac și mâncare, asta nu înseamnă că sunt bucătar”, a mai adăugat talentul pictor Andrei Pavel.

Concurentul de la ”Românii au talent” care picta cu ”praf de stele” a ajuns la munca de jos
Andrei Pavel

Pictează cu ciocolată pe pâine prăjită

Andrei ne-a povestit și despre numărul pe care îl prezintă la tv, în care pictează cu ciocolată pe pâine prăjită:

”Acest moment a fost gândit pentru televiziune. Oamenii vor ceva spectaculos, făcut în scurt timp. Sunt soluții relativ mai ușoare de a face artă. Sunt însă foarte puțini care mă caută pentru a face așa ceva la petreceri. Eu desenez și pictez de la 5 ani.

Am mai crescut, m-am apucat de poezii, în 2005 am avut primul volum, în 2008 am înregistrat ceva pe Internet, așa versurile au devenit poezii, fotografiez, pictez. Sunt și compozitor, interpret, mai puțin. Am compus și muzică ambientală. Am scris versuri pentru un cântec interpretat de Liviu Vârciu, am compus și pentru solista Lore”.

”Nu vreau să mă recunoască lumea pe stradă”

Întrebat de reporterii impact.ro despre viața personală, Andrei a evitat să ofere detalii: ”Țin pentru mine, am un stil de viață propriu, nu vreau să mă recunoască lumea pe stradă, nu prea postez pe Facebook, nu prea mă înțeleg mulți. Nu vreau să zică lumea: ”Uite ce brățară și-a luat!”. Orice e diferit îi sperie”.

Andrei Pavel nu a fost bolnav de Covid-19, deși în familie a avut un caz: ”Am mâncat din prăjitura din care mușcase sora mea, care mai apoi aflase că are Covid-19, dar n-am avut nimic. Am avut noroc!”, ni s-a mai confesat artistul.

Urmăriți Impact.ro și pe
Simona Ecovoiu
Este reporter special în departamentul Exclusiv al Impact.ro. Absolventă a Liceului de Filologie-Istorie și a Facultății de Sociologie, a debutat în presa scrisă la Evenimentul Zilei, apoi a...