Bill Gates, victima conspirațiilor de pe YouTube: concluziile fascinante ale unui studiu de la Harvard

Gabriel Peneș 10.10.2022, 09:40
Bill Gates, victima conspirațiilor de pe YouTube: concluziile fascinante ale unui studiu de la Harvard

Bill Gates, victima conspirațiilor de pe YouTube. Fondatorul Microsoft se află, de ani buni, în centrul controverselor privind rolul său în mai multe „plăgi” abătute peste omenire. Deși a donat miliarde de dolari, prin fundația sa, pentru cauze umanitare, Bill Gates este văzut de multă lume nu ca un binefăcător, ci ca o diabolică eminență cenușie care complotează cu guvernele lumii pentru microciparea și controlul populației, dar și drept „păpușar” al declanșării pandemiei de coronovirus, conform unui studiu realizat de cercetătorii de la Harvard.

Bill Gates, victima conspirațiilor de pe YouTube

Bill Gates, victima conspirațiilor de pe YouTube. Miliardarul care a fondat Microsoft rămâne un personaj controversat și central în cadrul teoriilor conspirațiilor ce circulă pe internet. Cercetătorii de la Universitatea Harvard au publicat un studiu ce pornește de la analiza a trei clipuri video apărute în online de-a lungul ultimilor ani.

Ei au studiat cele aproximativ 38.564 de comentarii de pe YouTube asociate unui număr de trei clipuri în care a apărut Bill Gates în contextul pandemiei de Covid-19, scrie Daily Mail. Cele trei clipuri au fost postate de Fox News, Vox și China Global Television Network.

Clipurile au, în ordine, 876.734 de vizualizări, 1,246.424 de vizualizări și 1.938.940 vizualizări. Numărul comentariilor variază între 12.000 și 13.000.

Comentariile împotriva lui Bill Gates au fost împărțite pe trei categorii, întărirea unei teorii a conspirației, discreditarea unei autorități și apărarea unei conspirații. Accentul, de cele mai multe ori, s-a pus pe legătura miliardarului cu condamnatul și defunctul Jeffrey Epstein, pe rolul său în utilizarea rețelelor 5G în control populației și implementarea de microcipuri prin intermediul vaccinurilor.

Concluziile fascinante ale unui studiu de la Harvard

Bill Gates, în ciuda miliardelor donate prin fundația sa actelor umanitare, rămâne văzut ca unul dintre personajele diabolice ce acționează din umbră, cu complicitatea anumitor guverne, pentru controlul și microciparea populației, dar și a reducerii acesteia, pe fondul crizei alimentare.

„Dacă vă gândiți la ceva ce ar putea să ucidă milioane de oameni, o pandemie este cel mai mare pericol”, spunea Gates, într-un documentar pe Netflix, în 2019, reluând o idee din 2015. El a prezis și că originea viitorului virus va fi chineză, ceea ce a amplificat în rândul multor internauți convingerea că miliardarul are legătură cu declanșarea ulterioară a pandemiei de Covid-19.

Acest lucru este întărit de concluziile actualui studiu, cei care l-au analizat spunând că majoritatea comentariilor la cele trei clipuri de pe YouTube reflectă acest lucru. Și asta mai ales pe YouTube ce are un nivel de moderare a comentariilor mai redus decât alte platforme, precum Facebook sau Reddit, mai scrie sursa citată.

Astfel, YouTube a ajuns să joace un rol important în împrăștierea acestor teorii ale conspirației ce-l au în centrul lor pe Bill Gates, unul căruia nu i s-a dat importanța cuvenită până acum. Gigantul tehnologic declara în septembrie 2021 că a șters peste 130.000 de clipuri video ce nu respectau politica vaccinării anti-Covid 19.

Pe de altă parte, criticii său susțin că acest lucru este o formă de cenzură ce suprimă îngrijorarea îndreptățită a multor oameni pe acest subiect. Oricum, Bill Gates a rămas, pentru mulți, cu „eticheta” de manipulator și personaj aflat în culisele declanșării pandemiei și al folosirii vaccinurilor ca mijloc de microcipare a populației și, pe cale de consecință, a unui control total asupra acesteia.

 

 

Urmăriți Impact.ro și pe
Gabriel Peneș
- Născut în 1966, absolvent de Istorie, lucrez în presă din 1996       -    Redactor, playtech.ro, 23.06.2021 -       -     Redactor, playsport.ro, 16.01. 2021 - 03.06....